VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs

vrijdag 24 mei 2019

 
Tijd
09:30 tot 18:30 uur
Locatie
Avans Hogeschool, 's Hertogenbosch
 

Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs 

De Nationale dag voor duurzaamheid in het hoger onderwijs is hét podium voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van groene ICT en duurzaamheid in hoger onderwijs en onderzoek in Nederland. Het event is een samensmelting van het symposium Groene ICT en Duurzaamheid van SURF en de uitreiking van de SustainaBul van het studentennetwerk Morgen.

 

VVM-directeur Rachel Heijne zit in de jury van de SustainaBul.

Daarnaast zitten VVM-voorzitter Antoine Heideveld en VVM-lid Paquita Perez in het organiserend team.

 

Programma

Het programma met als thema ‘Voed de toekomst’ belooft een dag met dynamische en interactieve sessies te worden. Nog meer dan de voorgaande jaren! Denk aan inspirerende pitches, innovatieve projecten en how-to-at-home-bijeenkomsten. GreenOffices tonen hun werk, de SDG World Tour komt voorbij en studenten delen hun ervaringen. Dit jaar praat Jan Jonker je bij tijdens de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs 2019. 

Greep uit de eerste sprekers en onderwerpen:

  • Marsha Wagner, Programmamanager Human Capital Agenda binnen Topsector Energie.
  • Stephen Ivan aan den Toorn, Industrieel ecoloog en promovendus aan Universiteit Utrecht over Meat, dairy and more: climate change challenges and opportunities for the EU from a material flow perspective.
  • Jos van Hal, Researcher Sustainable Development Goals en Sustainable Value Chains, Van Hall Larenstein, over Het ontwikkelen van SDG’s competenties- Van hoogover naar de praktijk.
  • Maurice Bouwhuis, Head Community Support and Service Management, SURF over Duurzame inkoopmacht.

Keynote speaker

Afgelopen jaren waren onder andere: Cecile van Oppen, Maurits Groen, Jacqueline Kramer en Jan Peter Balkenende aanwezig als keynotespreker. Dit jaar de eer aan Jan Jonker. Visionair over radicale verduurzaming van onze economie en maatschappij.

Lees alles over Jan Jonker

 

Doelgroep

Het evenement is niet alleen interessant voor duurzaamheidscoördinatoren of ICT’ers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in duurzaamheid in het algemeen en het inzetten van ICT om verduurzaming binnen onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering te bewerkstelligen in het bijzonder: 

  • opleidingsmanagers
  • docenten en onderzoekers van ICT-opleidingen
  • studenten
  • managers facilitair en inkoop
  • onderzoekers en betrokkenen bij topsectoren

Werk je niet in het hoger onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs? Dat is geen probleem. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. Meld je gratis aan! 

Ben je nieuwsgierig naar de rest?

Houd dan onze websiteTwitter of Linkedin in de gaten of
Meld je (gratis) aan!

Dag van Duurzaamheid