VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

QRA-berekenen? Doe het goed! 

Verdiepingsdag 

Kennis moet je onderhouden, permanente educatie is belangrijk. Voor de berekening van de EV-risico’s voor een bedrijf of buisleiding met chemicaliën maken we gebruik van het rekenmodel Safeti-NL, versie 6.54. De basiskennis beheers je, maar ken je ook de nieuwste ontwikkelingen? Heb je hiermee al ervaring opgedaan voordat je in een procedure advies moet geven? Samen met andere professionals aan de slag gaan en onder begeleiding van een ervaren QRA-specialist je kennis verdiepen. Trainingen zijn voor de EV-expert belangrijk, ook om aantoonbaar te kunnen voldoen aan de VTH-kwaliteitscriteria voor externe veiligheid.

De nieuwe versie voor Safeti-NL wordt verwacht, maar een zekere invoeringsdatum is er nog niet. Reden te meer om de kennis met de huidige versie van Safeti-NL bij te houden.

Op de verdiepingsdag gaan we in op de modellering van veel voorkomende risicobronnen in SAFETI-NL. Denk daarbij aan de modellering van een PGS 15-opslagvoorziening, propaantank, ammoniakkoelinstallatie, LNG-tankstation of buisleiding met gevaarlijke stoffen. In de lessen volgen we de actualiteit en cursisten kunnen ook zelf casussen inbrengen. Tijdens deze dag zullen de deelnemers zelf aan de slag gaan met de modellering van één of meerdere van bovenstaande risicobronnen.

De cursusleider Rudy Bos (Silva Consultancy) is een zeer ervaren QRA-deskundige met kennis van het werkveld vanuit overheid en bedrijfsleven. Eerder heeft hij cursussen QRA in-company gegeven en is Rudy tevens de docent van de basistraining Safeti-NL.

Doelgroep

De verdiepingsdag is bedoeld voor medewerkers van een adviesbureau, provincie, gemeente of omgevingsdienst die basiskennis hebben van Safeti-NL. In theorie volgt de cursus op de basistraining Safeti-NL. Heb je de basistraining al gedaan of heb je een vergelijkbaar ervarings- en kennisniveau? Dan is de verdiepingsdag voor jou een must.

Programma

Het programma volgt de nieuwste ontwikkelingen en wordt samengesteld mede naar aanleiding van de vragen van de cursisten. Het programma wordt 2 weken voorafgaand aan de cursus aan de cursisten toegezonden. 

Verdere informatie 

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de cursuscoördinator Ad Koetsier, van de VVM Sectie Externe Veiligheid. VVM kan in het geval van onvoldoende inschrijvingen deze cursus annuleren tot uiterlijk 2 weken voor aanvang.

 

Annuleringsvoorwaarden 

Tot een maand vooraf kunt u kosteloos annuleren. Mocht binnen een maand voor aanvang van de eerste cursusdag uw inschrijving willen annuleren, bent u VVM de volledige deelnamekosten verschuldigd, u behoudt wel het recht om:

  • een collega in uw plaats aan te melden, deze persoon treedt dan in uw rechten;    of
  • tegen betaling van 10% van de deelnamekosten met voorrang deel te nemen aan een eventuele herhaling van de cursus. 

 

organisatie:  VVM Sectie Externe Veiligheid (EV)
datum: vrijdag 28 september 2018 
tijd: 09.00 - 17.00 uur
locatie: VVM Bureau, Arthur van Schendelstraat 758, 3511 MK Utrecht
kosten:

VVM leden € 475,- / Niet-leden € 595,- excl. btw (incl. cursusmateriaal en lunch)

deelnemers:

max. aantal 10 personen  

benodigheden:

laptop met Safeti-NL 

informatie over 2-daagse basiscursus QRA-berekenen:

klik hier