VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Save the date: Dag van de Omgevingswet 2017

Geplaatst op 03-04-2017  -  Categorie: Algemeen

Reserveer 5 oktober vast in uw agenda: Dag van de Omgevingswet 2017!

UMAIL DVDO  CC Comrade Foot 300x200Na de succesvolle lustrumeditie is inmiddels de datum en locatie bekend voor de Dag van de Omgevingswet 2017: 5 oktober. Eerdere jaren vond de dag altijd plaats bij de Provincie Zuid-Holland, dit jaar zijn we voor het eerst te gast bij de Provincie Utrecht. 

De opzet van de 6e dag van de Omgevingswet is zoals u van ons gewend bent. We starten met een kort maar krachtig plenair programma. Vervolgens kunt u een keuze maken uit dertig deelsessies waarin op verschillende aspecten van de wet wordt ingegaan. Onze samenwerkingspartners voor deze dag zijn: Provincie Utrecht, Vereniging voor Milieurecht (VMR), Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW), Vereniging Bouw- en woningtoezicht Nederland (VBWTN), Provero, Jong Leefomgeving, Platform31 en de Vereniging Stadswerk. Dankzij deze brede samenwerking kunnen wij u opnieuw een uitgebreid en gevarieerd programma aanbieden.

In eerdere jaren lag het accent vooral op de ontwikkeling van het wettelijk stelsel. Inmiddels verschuift de aandacht naar de voorbereidingen op de Omgevingswet bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, waterschappen en het bedrijfsleven. Ook de ontwikkeling van het Digitaal Stelsel Omgevingswet komt meer en meer van de grond. Uiteraard blijven we u daarnaast op de hoogte houden van de voortgang van het wettelijk stelsel.

De combinatie van wetgeving en praktijk komt onder meer mooi tot uiting in een duo-presentatie door Rosemarie Bastianen (Directeur Eenvoudig Beter, Ministerie van IenM) en Ineke van der Hee (Directeur Programma Aan de Slag met de Omgevingswet). Andere onderwerpen en sprekers worden de komende tijd bekend gemaakt. Op de hoogte blijven? Volg ons dan via twitter: @vvmomgevingswet of kijk op de website: www.vvm.info\dagvandeomgevingswet