VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: Inspecteur Brandveiligheid & Milieu

Geplaatst op 17-01-2018  -  Categorie: Vacatures

Royal Schiphol Group

Royal Schiphol Group brengt de wereld dichtbij. We verbinden Nederland met de rest van de wereld. Zo creëren we waarde voor de economie en de maatschappij. Dat doen we met ruim 2.000 medewerkers 24 uur per dag, 7 dagen per week. Onze ambitie is om Schiphol te ontwikkelen tot Europe’s Preferred Airport. Voor reizigers en voor luchtvaartmaatschappijen.

Inspecteur Brandveiligheid & Milieu

Schiphol | Fulltime

De Health Safety & Environment office (HSE-Office) maakt onderdeel uit van het Safety Security & Environment (SSE) domein. De rol van het HSE-Office is:

 • Organiseren dat onze stakeholders (o.a. Asset Management, Operations, Projecten/ PLUS, etc.) in hun dagelijkse operatie (incl. projecten) een Safe Performance kunnen neerzetten vanuit een Schiphol-brede proactieve Safety cultuur,
 • Aan de hand van analyses inzicht geven in wat we kunnen leren van wat (bijna) mis gaat.
 • Rapporteren over de HSE-performance van Schiphol en de Business Areas/Business units.

De HSE-Office doet dit door met HSE kennis en kunde de lijn te faciliteren op het gebied van HSE-beleid, HSE-risico management, HSE advies, HSE-onderzoek en -analyse, HSE compliance monitoring, HSE communicatie en het ontwikkelen, beheer en (dagelijks) onderhoud van HSE middelen die daarbij nodig zijn (o.a. managementsystemen, trainingen, maar ook ICT-gebaseerde hulpmiddelen zoals SILS, BowTie XP). De HSE-Office zoekt daarin de samenwerking vanuit haar expertise met de lijn(adviseurs) die kennis van en ervaring hebben met de operationele processen.

Wat ga jij doen als Inspecteur Brandveiligheid & Milieu?
Als Inspecteur Brandveiligheid & Milieu bouw je mee aan een veilig en duurzaam Schiphol. Samen met de collega’s van HSE-O ben je verantwoordelijk voor toezicht en handhaving op de naleving van de brandveiligheid- en milieuwet- en regelgeving op Schiphol.

Op basis van een jaarplan is bepaald welke gebouwen en gebieden op het Schiphol terrein geïnspecteerd worden. De portefeuille voor de functie heeft veelal de focus op milieuzaken bij een grote variatie aan locaties (goederenopslag, bouwterreinen, werkplaatsen, horeca, kantoorgebouwen, etc). Als inspecteur ga je dagelijks op pad, voer je je aangekondigde/ onaangekondigde) inspecties uit (m.b.v. checklijsten) en breng je verslag uit. Bij geconstateerde afwijkingen ga je in gesprek met de betreffende partij om e.e.a. te laten oplossen en rapporteer je jouw uitkomsten aan het HSE-O. Bij acute milieu- of brandveiligheid dreiging geef je opdracht aan partijen om de verstoring per direct te laten oplossen, of door te laten zetten naar de verantwoordelijke partij. Zo nodig laat je het werken stopzetten.

Kortom, als inspecteur Brandveiligheid & Milieu ben je o.a. verantwoordelijk voor:

 • Uitvoeren van risico gebaseerd toezicht op milieuwet- en regelgeving (o.a. schadelijke stoffen, ventilatie, rookkanalen, vetscheiding (Horeca), etc.) vanuit het convenant Systeem Gericht Milieutoezicht
 • Uitvoeren van risico gebaseerd toezicht op regelgeving ten aanzien van brandveiligheid
 • Je controleert of de processen, installaties en activiteiten van Schiphol en aan Schiphol gelieerde derden voldoen aan de vigerende brandveiligheid- en milieuregelgeving.

Jouw toegevoegde waarde:

 • Je beschikt over een MBO werk- en denkniveau
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van milieu en brandveiligheid
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met wet- en regelgeving op het gebied van milieu en brandveiligheid en je beschikt over aantoonbaar specialistische kennis op dit vlak.
 • Actuele kennis van milieu en brandveiligheid is een vereiste voor de inspecteur brandveiligheid- en milieu. Periodieke bijscholing maakt daarom onderdeel uit van de functie.
 • Als inspecteur ben je in staat om samen te werken en open en duidelijk te communiceren.
 • Je neemt initiatief en verantwoordelijkheid.
 • Daarnaast is integriteit belangrijk, je houdt je altijd aan de professionele gedragsregels.
 • Je bent in het bezit van Rijbewijs B

Wat bieden wij jou?

 • Een inspirerende werkomgeving werk je aan vernieuwende projecten met collega’s die oprecht trots zijn op hun bijdrage aan Europe’s Preferred Airport.
 • We geven je ruimte voor ontwikkeling op professioneel en persoonlijk vlak. Zo is er een persoonlijk duurzaam inzetbaarheidsbudget (voor onder andere opleiding, coaching, sporten en verlof) en een Bring Your Own Device budget.
 • Met behulp van flexibele werktijden bepaal je zelf een optimale balans tussen werk en privé.
 • Je kunt rekenen op een marktconform salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden (functieschaal 8).

Interesse?
Heb je inhoudelijke vragen na het lezen van deze vacature? Neem dan contact op met Ben Keetlaer-Qi via Ben.Keetlaer@schiphol.nl
Heb je vragen over het sollicitatieproces neem dan contact op met onze Recruiter, Dorien Verhulst, via tsluhrev.neirod.[antispam].@schiphol.nl

Geen vragen over de procedure? Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton. Dit kan uiterlijk tot 29 januari 2018.

solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Inspecteur Brandveiligheid & Milieu vacature, Schiphol, Amsterdam, Noord-Holland, Hoofddorp, Haarlemmermeer, MBO, Bouw, Milieukundige, Inspecteur Brandveiligheid