VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: Secretaris bij de Commissie m.e.r.

Geplaatst op 12-01-2018  -  Categorie: Vacatures

Secretaris bij de Commissie m.e.r.… iets voor jou?

 

De Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) zoekt twee nieuwe collega’s voor haar werk in Nederland.

Jaarcontract (met uitzicht op vast) | 4/5 dagen per week | locatie Utrecht


Met onafhankelijke deskundigen beoordelen wij de kwaliteit van milieueffect-rapporten voor een breed scala aan projecten en plannen, zoals omgevings-plannen, windparken en luchthavens. Ons advies geeft antwoord op vragen als ‘zijn de geluideffecten van de nieuwe weg goed beschreven inclusief hun effect op de gezondheid?’, ‘zijn de goede alternatieven onderzocht?” en ‘is duidelijk gemaakt hoe nadelige effecten beperkt of voorkomen kunnen worden?’. Wij adviseren aan gemeenten, provincies en rijk. 

  • Je stuurt samen met de voorzitter de groep van onafhankelijke deskundigen aan. Je bent projectleider/eindredacteur van het advies.
  • Je onderhoudt contacten met Rijk, provincie, gemeente, waterschappen, initiatiefnemers en kennisfora.
  • Je draagt onze kennis en ervaring over de m.e.r. praktijk actief uit.


Wat bieden we ....?
Wij bieden je een uitdagende baan, met veel inhoudelijke variatie, midden in de maatschappelijke en bestuurlijke actualiteit en met veel zelfstandigheid. Je bezoekt de locaties waar de projecten en plannen spelen. Je werkt samen met ruim dertig collega’s, zes werkgroepvoorzitters en een netwerk van ruim 300 externe deskundigen. Samen vertaal je de input van deskundigen in een bondig, helder leesbaar advies dat meerwaarde heeft voor de bestuurlijke en maatschappelijke discussie in bijvoorbeeld gemeenteraden, provinciale
staten en het parlement. Je zorgt voor een consistente lijn in de adviezen, afgestemd op vergelijkbare projecten en plannen in Nederland. Daarvoor deel je regelmatig jouw ervaringen met je collega’s. Door de multidisciplinaire aard van ons werk biedt deze baan je de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen.

....en waar zijn we naar op zoek?
Jij hebt 5 à 6 jaar werkervaring, in beleidsontwikkeling of beleidsonder-steunend onderzoek gericht op de kwaliteit van de leefomgeving. Je kent de context van het omgevingsbeleid, je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en voor de belangen die een rol spelen bij besluitvorming. Je kunt goed luisteren, snel en kernachtig formuleren en inspirerend spreken. Affiniteit met milieueffectrapportage en het raakvlak van de ruimtelijke ordening met de problematiek van gezondheid, energietransitie en klimaatadaptatie is een pré.

We zoeken iemand voor 4-5 dagen per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring ligt je salaris tussen € 3.139 tot € 5.111 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, inclusief een premievrij pensioen. Na een proefmaand starten we met een jaarcontract. Gaat het goed, dan is een vast contract mogelijk.

Interesse?
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan vóór 29 januari 2018 je cv en motivatiebrief naar Heleen Bijvank, knavjibh.[antispam].@eia.nl o.v.v. ‘sollicitatie m.e.r.-secretaris’.
Voor vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Veronica ten Holder, 06 31046479.
De gesprekken voor deze functie zijn op 8, 12 en 15 februari a.s. in Utrecht.

Bekijk de vacature op de Commissie m.e.r. website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.