VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
header-20221014-afscheid-rachel

Afscheid Rachel Heijne

 

Lezing van Saskia van den Muijsenberg

NOTE: Deze middag zal in het teken staan van Rachel Heijne haar afscheid. Haar wens was om een inhoudelijk programma hierin te verwerken. Helaas lukt het Gaya Herrington niet om 14 oktober aanwezig te zijn voor haar lezing: Het wereldmodel van Grenzen aan de Groei op de proef gesteld.

We zijn erg blij dat we Saskia van den Muijsenberg (director BiomimicryNL) bereid hebben gevonden om een lezing te geven over: "Innovatie geïnspireerd door de natuur".

  Zet in uw agenda

      vrijdag 14 oktober 2022
      13:00 - 17:30
     VVM Bureau (UCo gebouw)
      2de Daalsedijk 6A, 3551 EJ Utrecht

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

Programma

13:00   Ontvangst met koffie/thee

14:00 Lezing van Saskia van den Muijsenberg

14:30 Vragen en discussie met de zaal

15:00 Einde lezing

15:05   Afscheidsborrel Rachel Heijne

17:30   Einde middag


Saskia van den Muijsenberg, mede-oprichter biomimicryNL 

Tarieven

Gratis i.v.m. feestelijk afscheidsprogramma van Rachel Heijne.

Wel graag aanmelden!

 

  Delen

  Twitter mee via #NMD2022 #grenzenaandegroei @VVMbureau

Over Saskia:

Ik ben een van de oprichters van biomimicryNL en de eerste - en nu nog enige - Certified Biomimicry Professional in Nederland met meer dan 20 jaar ervaring in biomimicry, strategische innovatie, veranderkunde en marketing & communicatie (MSc Communicatiewetenschap, MBA, Certified Biomimicry Professional en MSc Biomimicry). Ik heb voor diverse Fortune 500 bedrijven gewerkt en katalyseer innovatie door anderen o.a. design strategieën uit de natuur te laten ontdekken, deze verder te ontwikkelen en vervolgens te vertalen naar echte business opportunities.

Ik deel graag mijn passie voor biomimicry en hoe leren van de natuur kan helpen om hedendaagse maatschappelijke, organisatorische en technische uitdagingen het hoofd te bieden. Inmiddels heb ik duizenden studenten en professionals uit bedrijfsleven, overheid, onderzoek- en onderwijsinstellingen in binnen- en buitenland kennis laten maken met de biomimicry praktijk. Dat doe ik als consultant, trainer, docent, spreker en door actief te zijn op diverse innovatieprojecten.

Daarnaast bekleed ik een Ministerspost in het Innovatiekabinet, waarbij we het MKB stimuleren te innoveren voor de Sustainable Development Goals. Ook ben ik lid van de Horizon2020 Advisory Group Societal Challenge 5: 'Climate action, environment, resource efficiency and raw materials' voor de Europese Commissie, en partner van Stichting Hergebruik Gebouwen.

Momenteel sta ik aan het begin van een PhD traject (WUR & Radboud) m.b.t. de organisatorische opgave van de circulaire economie.

Mijn sterke punten: ik heb een flexibele, creatieve geest en kan goed mensen en verschillende disciplines met elkaar verbinden. Ik ben een constructieve doorzetter met veel energie die graag systemen doorgrondt en altijd denkt in meervoudige waardecreatie. Ik ben een dromende, denkende doener en kan niet bestaat niet.

Mijn fascinatie voor de natuur is geboren aan de Haagse kust, waar ik ben opgegroeid. Uren heb ik doorgebracht in de duinen en op het strand, en kom daar nog steeds graag, vooral als het stevig waait. Inmiddels mis ik daar wel het groen van landgoed Den Treek en de Utrechtse Heuvelrug, mijn huidige ‘achtertuin’.