VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏
HEADER JONG doelgroep

GEANNULEERD - VVM Talks

 

Donderdag 9 februari is de eerste editie van de VVM Talks! Tijdens deze avond delen milieuprofessionals en ervaringsdeskundigen ervaringen uit hun carrière met jongeren.

De avond bestaat uit vier sessies waarin Monica Commandeur, Kristel Lageweg, Leendert de Bruijn en Annemartine Cox in 15 minuten een ervaring met jullie delen en tips meegeven om verder te komen. De avond sluiten we af met een borrel, om de mogelijkheid te bieden het gesprek nog aan te gaan tussen de jongeren en de mentoren.

  Zet in uw agenda

   donderdag 9 februari 2023
   19:00 - 21:00
  UCo, 2de Daalsedijk 6a, 3551 EJ Utrecht

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

Dus heb jij soms moeite om te visualiseren hoe je loopbaan eruit zal zien na het afronden van je studie of stage? Heb je vragen die je graag zou willen bespreken met een milieuprofessional? Kom dan vooral naar de VVM Talks om te luisteren en te sparren over jouw vragen!

Programma

18:45 Inloop

19:00 Welkom en introductie sprekers:
Monica Commandeur, zelfstandig adviseur, Climate Smart Agriculture
Kristel Lageweg, beleidsadviseur klimaat en arbeidsmarkt, FNV
Leendert de Bruin, zelfstandige, voorheen adviseur bij Heijmans
Annemartine Cox, zelfstandige, AMCoacht

20:00 Netwerkborrel

21:00 Einde VVM Talks

 

  Delen

  Twitter mee via #VVMTalks @VVMbureau


Monica Commandeur 


Kristel Lageweg

Kristel Lageweg: "Bij de FNV werk ik als beleidsadviseur klimaat en arbeidsmarkt op het snijvlak van precies die twee thema's. Ik volg de ontwikkelingen in het klimaatbeleid, schat in hoe zich die verhouden tot werk en inkomen en adviseer hoe we ons daar als vakbond het beste toe kunnen verhouden. Eerder werkte ik bij de NVDE, een belangenorganisatie voor bedrijven werkzaam in de energietransitie, en was ik o.a. veel bezig met de RES'en, omgevingsbeleid en de uitvoering van het Klimaatakkoord. Ook heb ik zo'n acht jaar bij Natuur & Milieu gewerkt, in afwisselend inhoudelijke (projectleider) en communicatieve (online campaigner, persvoorlichter) functies, op vrijwel alle thema's waar N&M op actief is (energie, voedsel, mobiliteit, grondstoffen).

Tijdens mijn studie (milieu maatschappijwetenschappen) en stages heb ik altijd veel gehad aan gesprekken met mensen die al aan het werk waren in het milieuveld, omdat dat toch veel tastbaarder maakte wat verschillende carrière-keuzes precies inhouden. Tijdens deze VVM Talks hoop ik hetzelfde terug te kunnen doen voor de huidige studenten en starters. En eigenlijk verwacht ik uit de interactie zelf ook weer veel van te leren - die collegebankjes zijn al weer zo lang geleden dat er ongetwijfeld nieuwe inzichten zijn die ik ga oppikken!"


Leendert de Bruin

Leendert de Bruin: Keuzes zijn niet voor de eeuwigheid. Dat kan ik met recht zeggen. Als afgestudeerd scheikundige heb ik een boeiende weg bewandeld. Via adviezen op het gebied van kwaliteitszorg naar milieuvraagstukken. Via de afvalstoffensector naar de bouw van infrastructuur als vergunningenadviseur. Momenteel werk ik vooral aan omgevingsvergunningen voor de asfaltsector en voor andere industriële activiteiten en voor de aanleg van grootschalige infrastructuur en versterking van waterkeringen.

Ik heb mijn huidige arbeidscontract opgezegd en ga fulltime in het bedrijf van mijn vrouw aan de slag. Hierbij richt ik me vooral op industriële activiteiten. Naast alle keuzemogelijkheden die je hebt wil ik jullie vooral meegeven dat plezier en voldoening belangrijk zijn voor duurzame inzetbaarheid.


Annemartine Cox  

Annemartine Cox: Vanaf 2019 ben ik als zelfstandige aan de slag met mijn eigen bedrijf AMCoacht. Ik begeleid mensen met vragen rond loopbaan en werk, en heb veel ervaring in de begeleiding van young professionals. Daarvoor heb ik lang gewerkt als ambtenaar, bij de rijksoverheid en bij de gemeente Utrecht.
Wat ik met jullie wil delen is mijn carrière pad: Hoe ben ik gestart met werken, hoe ben ik in het werkveld milieu en duurzaamheid terecht gekomen, en wat zijn mijn keuzes geweest in mijn loopbaanpad.

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Charlotte Mendes de León (Studenten voor morgen) en de VVM.

Tarieven

gratis, wel graag aanmelden

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. U kunt zich aanmelden tot 8 februari 17.00 uur, daarna garanderen we niet meer dat we uw aanmelding kunnen verwerken. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).