VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

IFV-Webinarserie: Veilige Energietransitie Live

vrijdag 23 april 2021

 
Vervolgdata
donderdag 27 mei 2021
Tijd
14:30 tot 16:00 uur
Locatie
online
 

Het IFV en Brandweer Nederland slaan de handen ineen en organiseren een serie webinars over de veiligheidsaspecten van de energietransitie: Veilige Energietransitie Live. In vier afleveringen behandelen we de thema’s waterstof, elektrificatie, zonneweides en automotive. Een panel van deskundigen vanuit wetenschap, veiligheidsregio, verzekeraar en praktijk schuift aan om deze actuele onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te belichten! 

 

Deelname is gratis.

Voor wie?

De webinarserie is bedoeld voor medewerkers van veiligheidsregio's, gemeenten, ministeries en (crisis)partners die meer willen weten over de veiligheidsaspecten van de energietransitie.

Aflevering 1: Waterstof 5 maart

In ruim anderhalf uur word je meegenomen in de achtergronden, laatste ontwikkelingen en praktijkervaringen met de toepassing van waterstof als energiebron. Lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller gaat in gesprek met de volgende gasten:

  • Ad van Wijk, hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft
  • Willem Hazenberg, Project Manager Waterstofwijk Hoogeveen - Senior Consultant - SME Waterstof & Energy transitie Stork Assetmanagement Technology
  • Bart Vogelzang, Productonwer/Senoir consultant Gassen, Alliander
  • Dirk van Dijken en Niels Westra, coördinatoren afdeling Risicobeheersing, Veiligheidsregio Drenthe.

Via de chat kun je direct je vragen stellen. Het webinar sluit af met een paneldiscussie.

Aflevering 2: Elektrificatie van de Nederlandse samenleving 8 april

Laat je in ruim anderhalf uur bijpraten over de achtergronden, laatste ontwikkelingen en praktijkervaringen met de toepassing van elektriciteit als energiebron en -opslag. Lector Energie- en transportveiligheid Nils Rosmuller gaat in gesprek met de volgende gasten:

 

  • Vanuit de wetenschap: prof. dr. ir. Mark Huijben, Professor Nanomaterials for Energy Conversion and Storage, Universiteit Twente. 
  • Vanuit de branche: Jan Bartels, Co-Founder NOWOS
  • Vanuit de praktijk: Jimi Korst, teamleider en bevelvoerder, Gezamenlijke Brandweer Amsterdam-Amstelland
  • Namens het Verbond van Verzekeraars: Hans Sevenstern GIFireE - Senior Consultant Property Risk Consulting, Marsh Advisory.

Iedere spreker houdt een korte presentatie. Via de chat kun je hierover je vragen stellen. Hierna zullen de sprekers de vragen zo veel mogelijk direct in de uitzending beantwoorden.

Bekijk meer informatie over de sprekers.

Aflevering 3: Zonneweides 23 april

Laat je in ruim anderhalf uur bijpraten over de achtergronden, laatste ontwikkelingen en praktijkervaringen met zonneweides. Meer informatie over het programma en de sprekers via IFV.

 

Aflevering 4: Automotive 27 mei 2021

Meer informatie over het programma en de sprekers via IFV

Kosten en aanmelden

Deelname is gratis.

Geïnteresseerd? Meld je aan via deze link.

Kort voor aanvang van het webinar ontvang je een link waarmee je kunt inloggen. Ben je niet in de gelegenheid om het webinar live te volgen? Kijk de aflevering op een later tijdstip terug via het YouTube-kanaal van het IFV. Ken je iemand voor wie dit webinar ook interessant is, stuur de uitnodiging dan gerust door.

Meer informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met IFV Kennisevents, telefoon 0643234600, e-mail kennisevents@ifv.nl