VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Opslag van energie in vele vormen: Kies energie uit eigen bodem!

donderdag 13 april 2023

 
Tijd
12:30 tot 18:00 uur
Locatie
Eindhoven
 

 

 


Opslag van energie in vele vormen: Kies energie uit eigen bodem!

Het gebruikersplatform bodemenergie organiseert op donderdag 13 april 2023 een workshop over de vele vormen en mogelijkheden van opslag van energie. Energie uit eigen bodem is zo’n mogelijkheid, en deze is soms eenvoudiger en effectiever dan men denkt.

Dagvoorzitter Henk van Zoelen introduceert de workshop en de sprekers. Het welkomstwoord komt van Mark Boneschanscher, directeur van het ‘Institute for Renewable Energy Systems (EIRES)’ van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Thijs Meulen van de TU/e en Jeroen Rijnsburger van Unica vertellen wat de verbeteringen aan het 20 jaar oude WKO-systeem op de TU/e hebben opgeleverd. Bram Cappers van de TU/e geeft een presentatie over netcongestie, een serieus probleem in de regio. Evert Rietdijk, ceo van Cellcius, gaat in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van opslag van energie en elektriciteit met behulp van accu’s. Na deze presentatie geeft Ton van Cuijck van Enexis een presentatie over schaarste op het elektriciteitsnet, inclusief de uitdagingen en kansen daarbij.

Na de presentaties is er volop gelegenheid voor discussies en vragen aan de discussietafels. We sluiten de middag af met een rondleiding door Yvette Verhoeven-de Weerd langs de klimaatinstallaties van de campus in gebouw Neuron. Dit gerenoveerde gebouw is recent opgeleverd, geheel gasloos en aangesloten op de centrale WKO van de TU/e.

 

Opslag van energie in vele vormen: Kies energie uit eigen bodem!

Donderdag 13 april 2023
12.30 tot 18.00 uur

Locatie:
Technische Universiteit Eindhoven

Deelname is gratis