VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Groene Peper 2024

vrijdag 24 mei 2024

 
Tijd
09:03 tot 17:00 uur
Locatie
Zwolle
 

Hét duurzaamheidsevent voor het onderwijs van de toekomst

 

Voor iedereen binnen het vervolgonderwijs die geïnteresseerd is in duurzaamheid en met specifieke aandacht voor de rol van digitalisering binnen duurzaamheid.

Groene Peper is het enige event op gebied van duurzaamheid voor mbo,
hbo en wo in Nederland dat de mogelijkheid biedt om te netwerken,
inspiratie op te doen en/of kennis uit te wisselen met iedereen binnen
deze onderwijsdoelgroepen. Om zo te faciliteren om die transities te realiseren. Nu en in de toekomst.

Call For Proposals 2024

In 2015 gaven de Sustainable Development Goals ons een uitgebreid plan voor een duurzame wereld in 2030. Dit plan is onderverdeeld in verschillende transities. Hierdoor zouden we moeten weten wat we moeten doen. Helaas blijkt tot nu toe de vooruitgang teleurstellend.

Inner Development Goals

Er is een groeiend besef dat we het innerlijke vermogen missen om met onze steeds complexer wordende omgeving en uitdagingen om te gaan. Gelukkig laat onderzoek zien dat de innerlijke vermogens die we nu allemaal nodig hebben, kunnen ontwikkelen. Zo bieden de Inner Development Goals (IDG's) een helder overzicht van de benodigde kwaliteiten. Als we als mens werken aan deze persoonlijke verandering en belangrijke vaardigheden aanleren, zijn we in staat om sneller en beter te handelen in het belang van een duurzamere wereld.

Thema Groene Peper 2024

En wat is de beste plek om met deze innerlijke ontwikkeling te starten? Juist het onderwijs! Het thema van Groene Peper 2024 is daarom Inside Out. No transition without transformation!

Voorstel indienen

Naast het thema Inside Out, richten we ook jaar weer op de ’digitaliserings-, voedsel-, circulaire en energietransitie. En dit jaar met een aanvullend perspectief: Welke transformatie in ons als individu en samenleving is nodig om de transities te realiseren? Met andere woorden: welke krachten en talenten leven al in ons en vragen om ontwikkeling om de nodige verandering in de wereld te kunnen maken?

Heb jij een project, onderzoek of andere initiatief dat hier goed bij past? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor Groene Peper 2024 zijn we namelijk op zoek naar interactieve workshops rondom bovenstaande thema’s en onderwerpen. Dien je voorstel in uiterlijk 20 januari!

Meer weten?