VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Bestuursrecht en Omgevingswet: theorie en praktijk

donderdag 20 juni 2024

 
Tijd
14:00 tot 17:00 uur
Locatie
Utrecht
 

Deze zomer organiseert de VMR samen met de VAR, Vereniging voor Bestuursrecht, een themamiddag over Bestuursrecht en de Omgevingswet.

Met de komst van de eigen aardigheden van de Omgevingswet, worden in het omgevings- en milieurecht, belangrijke vernieuwingen geïntroduceerd. Dit betekent ook iets voor het bestuursrecht.

Begeleid door deskundige sprekers, passeren op 20 juni de meest interessante en actuele vernieuwingen de revue. Denk aan participatie en (versnelling van) besluitvorming onder de Omgevingswet, maar ook aan de bevoegdheidsverdeling in concrete gevallen en de interbestuurlijke verhoudingen in meer algemene zin. Rechtszekerheid en evenredigheid bij de handhaving van open normen en (specifieke) zorgplichten mogen als onderwerp ook niet ontbreken.

De volgende sprekers zijn zeker van de partij: Marlon Boeve (TU Delft en UCWOSL), Maarten Verhoeven (Rechtbank Oost-Brabant), Rogier Kegge (Rijksuniversiteit Leiden) en Anna Collignon (Stibbe). Save the date en schrijf je alvast in!

 

Kosten en aanmelden:

Zie VMR-website (niet-leden €75,-)
VMR biedt VVM-leden 10% korting op de prijs voor niet-VMR leden op hun bijeenkomsten. Vermeld bij aanmelding dat je VVM-lid bent en dat je hier gebruik van wilt maken!