VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

NEMO Kennislink Live: Vinden we het milieu de moeite waard?

dinsdag 12 december 2017

 
Tijd
19:30 tot 22:30 uur
Locatie
NEMO Science Museum, Amsterdam
 

Wil je onze aarde leefbaar houden, dan moet je duurzamer leven. In NEMO Kennislink Live praat Desiree Hoving met drie wetenschappers over de trage actiebereidheid als het gaat om duurzaamheid. 

Afval scheiden, spaarlampen gebruiken, minder vlees eten. Allemaal acties die bijdragen aan een duurzaam leven. Toch kan het allemaal nog duurzamer. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn duurzame transities nodig: omwentelingen in de samenleving richting iets totaal anders, zoals het overstappen op andere grondstoffen of het gebruikmaken van radicaal andere technieken.

Maar wat duurt het toch lang voordat iedereen in een elektrische auto rijdt, zonne- en windenergie gebruikt en vleesvervangers eet. Hoe kan dat? Waarom wil eigenlijk niemand minder vliegen en minder vlees eten, tenzij er een ontzettend goed alternatief is? Bevredig je liever jouw eigen behoeften dan dat je rekening moet houden met een prettige leefomgeving voor jouw kleinkinderen? Waarom kiezen mensen bijna altijd voor de korte termijn? En bestaan er strategieën om ons wat sneller duurzamer te maken? Desiree Hoving praat hierover met drie experts, die allemaal vanuit hun eigen perspectief dagelijks bezig zijn met duurzame transities.

Sprekers

Oud-minister en hoogleraar Jacqueline Cramer onderzoekt aan de Universiteit Utrecht hoe veranderingsprocessen naar duurzaamheid en de circulaire economie tot stand komen tussen verschillende partijen (overheid, bedrijfsleven, kennisinstellingen en burgers).

Milieukundige en psycholoog Anjo Travaille adviseert bedrijven en overheden over het stimuleren van meer duurzaam gedrag.

Angela Ruepert is onderzoeker omgevingspsychologie in Groningen en onderzoekt waarom mensen wel of niet energie besparen.

Toegang is gratis. Meer informatie & aanmelden: nemokennislink.nl