VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

NSG: Masterclass Soundscape

dinsdag 22 mei 2018

 
Tijd
09:00 tot 17:00 uur
Locatie
Regardz De Eenhoorn, Amersfoort
 

Op 22 mei 2018 organiseert de NSG een Masterclass Soundscape. De naderende Omgevingswet (maar ook de huidige wetgeving) biedt namelijk veel kansen voor deze nieuwe manier van nadenken over geluid. Daarom nemen professionals van de gemeente Utrecht, gemeente Den Haag en SoundAppraisal u een dag mee in de wereld van geluidsbeleving.

Theoretische sessies over o.a. de beleving van geluid(omgevingen), de gezondheidseffecten en typeringen van (geluids)omgevingen worden afgewisseld met praktische activiteiten zoals soundwalks en casusbeschrijvingen

Deze masterclass is uitermate geschikt voor medewerkers gezondheid, geluid, milieu en RO van gemeenten, provincies, omgevingsdiensten, GGD's, ingenieursbureaus of stedenbouwers en architecten. Aan het eind van de dag bent u breed geintroduceerd in de soundscape benadering en heeft u concrete ideeen om hier mee aan de slag te gaan.

Het programma bevat o.a. de volgende onderdelen:

  • Introductie Soundscape
  • Soundscape onderzoek
  • Praktijkcasus
  • Geluidswandeling t.b.v. eigen Soundscape onderzoek
  • Effecten van Soundscape

Cursusleiding: ing. Erik Roelofsen B.Sc. (Nederlandse Stichting Geluidshinder / VVM-lid sectie Geluid & Trillingen)

Docenten: dr. Miriam Weber (Gemeente Utrecht / VVM-lid), dr. Kirsten vd Bosch (SoundAppraisal), dr. Tjeerd Andringa (SoundAppraisal) en ing. Wim Drost (Gemeente Den Haag)

De deelnemers ontvangen bij aanvang een cursusmap en na afloop een bewijs van deelname.

Kosten:

  • NSG-donateurs betalen € 295,- excl. btw - VVM-leden kunnen voor donateurprijs deelnemen. Klik hier voor de donateurscode (na inloggen)
  • Niet donateurs betalen € 395,- excl. btw
  • Studenten (voltijds en in het bezit van een studentenkaart) betalen € 50,- excl. btw

In deze Masterclass is er ruimte voor circa 25 deelnemers.

Aanmelden kan via de email aan Annelies de Boer op annelies.deboer@nsg.nl o.v.v. Masterclass Soundscape met uw NAW gegegevens.