VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Summer Class: Oogsten van bedrijfsafval, meer waarde uit afgedankte goederen, materialen en afval

donderdag 11 juli 2019

 
Tijd
14:00 tot 18:00 uur
Locatie
TY Delft
 

Zoals u weet verlaten veel afgedankte goederen en materialen het bedrijf als afval. Uit onderzoek is gebleken dat in veel gevallen dit onterecht als afval het bedrijf de deur uit gaat. Dit geeft niet alleen kosten voor afvalverwerking, maar ook verlies aan onverkochte goederen en materialen. Dit zien we zoal bij afgedankte elektrische en elektronische apparaten.

 

In deze kosteloze Summer Class leert u hoe u in het bedrijf meer kansen kunt benutten die bij het afval blijven liggen, aan de hand van afgedankte elektrische apparaten. Er wordt niet alleen ingegaan op de financiële waarde, ook op de bijdrage van de sociale en ecologische waarde, wat belangrijk voor uw organisatie kan zijn in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

 

De deelnemer kan vragen of casussen vanuit haar/zijn organisatie meebrengen. De Class is kosteloos.

Programma:
14:00 - 14:30 Ontvangst met koffie en thee.
14:30 - 15:30 Presentatie over benutten van kansen in het afval
15:30 - 16:00 Koffie / thee pauze
16:00 - 17:00 Casussen, vragen en discussie
17:00 - 18:00 Borrel


Deze Summer Class is georganiseerd als onderdeel van het project BusiSource van het Europese programma “European Innovation and Technology Raw Materials (EIT) (https://eitrawmaterials.eu/). Dit programma is opgezet om Europa strategisch weerbaarder te maken tegen materiaaltekorten, en om een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het Europese concurrentievermogen en aan de Europese werkgelegenheid.

 

De Summer Class vindt plaats op donderdag 11 juli aan de Technische Universiteit Delft. U zich aanmelden met een mail aan j.h.welink@tudelft.nl. Er is een maximum van 24 deelnemers. Een paar dagen van tevoren wordt een routebeschrijving naar de zaal aan de TU Delft en een deelnemerslijst verzonden.