VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
WWW BIO Bloemen CC0   luis e @pixabay

GEANNULEERD - Natuurlijk Waardevol

Symposium

 

Kunnen we de natuur weer een centralere plek geven in ons dagelijks leven? Is het mogelijk om de natuur meer haar gang te laten gaan op de plekken waar we produceren, recreëren en ons verplaatsen? Op deze avond doen inspirerende sprekers een boekje open over de manier waarop zij de natuur een belangrijke plek hebben gegeven binnen hun bedrijf en hoe zij de mensen in hun omgeving hierbij betrekken.

Nederland maakt sinds jaar en dag al handig gebruik van natuurlijke processen: in de duinen zuiveren we ons drinkwater, in de tomatenkassen zoemen de bijen rond en groen in de stad biedt mogelijkheden voor recreatie en verkoeling. Daar is op zich niets nieuws aan. Wat wel juist op dit moment opvalt is dat er in de maatschappij nieuwe energie ontstaat voor initiatieven die de natuur dichter bij huis of werk brengen. Natuurvriendelijker producten uit de eigen streek zijn helemaal ‘hot’, bedrijventerreinen worden vergroend en er zijn lange wachtrijen voor cursussen over bijen houden.

Tijdens de bijeenkomst op 9 november vertellen drie voorlopers, waaronder Ben Barkema, Deborah Post en Ruud Busink inspirerende verhalen over hoe zij hun omgeving vergroenen. Ook zullen zij laten zien hoe we als professional, burger, liefhebber of consument een rol kunnen spelen bij groene initiatieven in onze eigen omgeving.

Programma

18:30 uur Ontvangst met koffie en thee
19:00 uur Welkomstwoord
19:15 uur

Ben Barkema: Natuurboeren

Ben Barkema is een natuurboer die zijn boerenbedrijf gaat omvormen tot natuurgebied, waar hij blaarkoprunderen laat grazen. De kaas van deze runderen voorziet in de financiering van het onderhoud van het natuurgebied.

19:35 uur

Ruud Busink (Tata Steel)

Ruud Busink gaat vertellen over de samenwerking die Tata Steel is aangegaan met PWN om de natuur rondom hun bedrijventerrein en de unieke biodiversiteit te beheren.

19:55 uur Pauze
20:15 uur

Deborah Post: Honey Highway

Deborah Post is imker en initiatiefneemster van de ‘honey highway’, een project waarbij bloemenstroken voor bijen langs de A4 zijn aangelegd. Dit project gaat landelijk navolging krijgen.

20:35 uur Plenaire discussie
21:00 uur Bescheiden netwerkborrel

Verdere informatie

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Willem Verhagen van de VVM Sectie Biodiversiteit.

Voorwaarden

Bij annulering na 2 november a.s. zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. 

organisatie:  VVM sectie Biodiversiteit
datum:  9 november 2016
tijd: 18:30 -21:00
locatie: VVM Bureau, Arthur van Schendelstraat 758, 3511 MK Utrecht
kosten excl. BTW:

Vroegboektarief t/m 30 oktober

VVM-leden € 22,50 | Studentleden €7,50 | Niet-leden € 34,50

Regulier tarief vanaf 1 november

VVM-leden € 27,50 | Studentleden €7,50 | Niet-leden € 39,50

Delen:

Download de flyer (PDF)

UMAIL 20161109bio CC0 luis e @pixabay