VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

Brzo in de bedrijfspraktijk

2-daagse cursus

Risicovolle bedrijven staan regelmatig in de schijnwerpers. Vrijwel ieder incident krijgt direct politieke aandacht. Het regelmatig bijspijkeren van kennis is dan ook een ‘must’ voor de QHSE-managers, coördinatoren en adviseurs.

De tweedaagse cursus ‘Brzo in de bedrijfspraktijk’ van de VVM biedt die mogelijkheid.

Het ‘Besluit risico’s zware ongevallen 2015’ heeft veel veranderd in handhavingsland. De tweedaagse VVM-cursus behandelt niet alleen alle verplichtingen die hieruit voortvloeien, maar geeft u bovendien een verrassend inkijkje in de wijze waarop de overheid toezicht houdt.

De cursus wordt gegeven door twee deskundige docenten. De ene, Anton Mol, heeft zelf jarenlang als handhaver met de voeten in de klei gestaan. Cor Neeft, de tweede docent, heeft een schat aan ervaring aan de bedrijfskant en in het opleidingsveld. Naast de kennisoverdracht door de docenten, leert de praktijk dat het goed is om eens een paar dagen weg te zijn van achter het bureau. QHSE-specialist is immers veelal een vrij eenzaam beroep. Tijdens de cursusdagen is er volop gelegenheid om kennis uit te wisselen met collega’s.

De cursus is voor iedereen die meer wil weten over het Brzo. Alle basisbegrippen en verplichtingen komen aan de orde, zodat de twee dagen interessant zijn voor zowel beginners als gevorderden. De cursus wordt op HBO werk en denkniveau aangeboden.
Profiteer van deze unieke dagen en geef u op!

Achtergrondinformatie:

Het ‘Besluit risico’s zware ongevallen’ is per 8 juli 2015 aangepast op de Europese Seveso III richtlijn. De bijbehorende Regeling Risico Zware Ongevallen is 4 maart 2016 vastgesteld. Ook de nieuwe PGS 6, Aanwijzing voor implementatie van Brzo 2015 en de nieuwe NTA 8620, eisen voor een veiligheidsmanagementsysteem, zijn in 2016 gepubliceerd. Wat heeft dit nu allemaal voor invloed op de bedrijven die onder deze besluiten vallen en waar moeten zij volgens de overheid nu allemaal aan voldoen?

Onderwerpen 2-daagse:
- Brzo en Rrzo 2015
- Kennisgeving
- Preventiebeleid en veiligheidsbeheersysteem
- Eisen aan Veiligheidsrapport
- Overige verplichtingen: Noodplan, Stoffenlijst en Domino
- Scenario’s
- Intern auditeren en Brzo-inspecties (NIM)

Extra verdiepingsdag - aparte cursusdag (30 juni 2017): klik hier

Verdere informatie 

De organisatie van deze basiscursus is in handen van de cursuscoördinator Ad Koetsier, lid VVM en directeur van adviesbureau Domaco Milieumanagement BV.

Annuleringsvoorwaarden  

Tot een maand vooraf kunt u kosteloos annuleren. Mocht binnen een maand voor aanvang van de eerste cursusdag uw inschrijving willen annuleren, bent u VVM de volledige deelnamekosten verschuldigd, u behoudt wel het recht om:

  • een collega in uw plaats aan te melden, deze persoon treedt dan in uw rechten;    of
  • tegen betaling van 10% van de deelnamekosten met voorrang deel te nemen aan een eventuele herhaling van de cursus.  
organisatie:  VVM - contactpersoon Marie Thérèse van Heijningen
datum: 

vrijdag 9 en 16 juni 2017

tijd: 09.00 - 17.00 uur
locatie: VVM Bureau, Arthur van Schendelstraat 758, 3511 MK Utrecht
kosten 
excl. BTW:

VVM-leden € 1150,- | Niet leden € 1225,-

cursusmateriaal:

De cursisten krijgen het materiaal digitaal op een electronische leeromgeving (Chorda bv). Inhoud bestaat uit handouts van de presentaties, materiaal voor de casussen en achtergrondinformatie.

voorbereiding:

Doorlezen van Brzo en Rrzo 2015

bewijs van deelname:

Na deelname ontvangt u een certificaat

Verdiepingsdag:

vrijdag 30 juni 2017