VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Milieu digitaal - veelgestelde vragen & antwoorden

Hoe kan ik Milieu als PDF downloaden?

  1. Klik op deze login-link
  2. Uw VVM-login wordt gevraagd. Vul uw VVM-logingegevens in (indien u deze niet meer weet kunt u op de wachtwoord-vergeten-link klikken)
  3. Zodra u bent ingelogd vindt u onder het kopje "Besloten pagina's" een link naar Milieu digitaal. Klik hierop en op het gewenste tijdschrift, daarna start de PDF-download. N.B. op een Windows-computer verschijnt meestal een balkje onder in het scherm wanneer de download start.

Hoe kan ik Milieu als PDF lezen?

U kunt daarvoor een programma (app) als Adobe Reader gebruiken: https://get.adobe.com/nl/reader/ In Google Chrome zit een PDF-lezer ingebouwd en er zijn nog tal van andere programma's waarmee u PDFs kunt lezen, deze zijn eenvoudig te vinden via een zoekmachine zoals Google.

Is er een optie om de toezending papieren Milieu stop te zetten? En kan ik deze eventueel later weer ongedaan maken?

Jazeker! Indien u geen papieren Milieu meer wilt ontvangen juichen we dit als VVM uiteraard van harte toe. U kunt de toezending van de papieren Milieu op elk gewenst moment eenvoudig zelf stoppen of starten door in te loggen via deze link en dan via het menu naar "Mijn gegevens" en vervolgens "Algemeen" te gaan en dan de groene knop "Wijzigen" te kiezen. Selecteer vervolgens de gewenste optie achter "Milieu verzenden" en klik op "opslaan".

N.B. Circa 2 weken voor het verschijnen van de papieren Milieu worden de adreslabels verstuurd, het is mogelijk dat u hierdoor toch nog eenmaal een papieren Milieu ontvangt nadat u de toezending hebt beëindigd. De geplande verschijningsdatums vindt u hier: https://vvm.info/verschijningsdata-en-deadlines

Is er een optie om de aankondigingsmail voor Milieu digitaal uit te zetten?

Ja, standaard krijgt u een mail zodra een nieuwe editie van Milieu digitaal verschijnt. U kunt deze mailing uitzetten door in te loggen via deze link naar "Mijn gegevens" en vervolgens "Algemeen" te gaan en dan de groene knop "Wijzigen" te kiezen. Selecteer vervolgens de gewenste optie achter "Aankondiging Milieu digitaal" en klik op "opslaan".

Mijn werkgever blokkeert clouddiensten, hoe kan ik mijn Milieu digitaal downloaden / lezen?

Milieu digitaal wordt momenteel aangeboden via Microsoft Onedrive (een cloudopslagdienst van Microsoft). Wanneer uw organisatie geen toegang tot deze dienst toestaat, kunt u de mail met de link naar het tijdschrift het beste naar uw privé mailadres sturen en het tijdschrift thuis of op een andere plek buiten uw organisatie downloaden. Het is voor VVM ondoenlijk/te kostbaar om met alle internet policies van werkgevers rekening te houden. 

De pdf van het tijdschrift Milieu vertoont vreemde kleuren op een iPhone / iPad, wat kan ik daar aan doen?

Milieu digitaal wordt aangeleverd in zogenaamde CMYK-kleuropmaak. Op de iPhone en iPad kan dit problemen geven, derhalve is VVM gestart met het converteren van deze kleuren naar RGB. De conversie is inmiddels voor alle nummers van het tijdschrift verschenen na 2014 uitgevoerd. Mocht u nog problemen ondervinden dan kunt u het beste het tijdschrift nogmaals downloaden. Voor losse artikelen kunt u contact opnemen met het VVM-bureau: uaerub.[antispam].@vvm.info 

Kan ik een mail krijgen met een downloadlink zodra er een nieuwe digitale Milieu verschijnt?

Ja, abonnees en leden ontvangen een mail met een downloadlink. U wordt dus automatisch geattendeerd op het verschijnen van een nieuwe Milieu en kunt hem meteen lezen. 

De leesbaarheid van Milieu digitaal is nog niet optimaal, wordt daar nog wat aan gedaan?

Ja, we zullen uiteraard proberen om de digitale Milieu zo prettig mogelijk leesbaar te maken. Zo lopen titels van artikelen momenteel over 2 pagina's, dit is voor het lezen op papier prima, maar voor digitaal lezen niet. Om de leesbaarheid al enigszins te verbeteren wordt op dit moment de PDF in Adobe Reader standaard geopend in een modus waarbij twee pagina's naast elkaar worden weergegeven en in de linker marge een bladwijzer wordt getoond om snel door de diverse artikelen te kunnen navigeren. Verder worden alle hyperlinks in de artikelen gecontroleerd op een juiste werking. Mocht u een niet werkende link of andere fout tegenkomen dan kunt u dit rapporteren via uaerub.[antispam].@vvm.info en zal de online PDF worden bijgewerkt.