VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Een geopolitieke doorrekening van het Klimaatakkoord

Geplaatst op 15-06-2018  -  Categorie: VVM-leden in het nieuws  -  Bron: Energeia

VVM-lid Jan Coen van Elburg schrijft regelmatig een artikel, blog of column.

Meer over Jan Coen van Elburg>>

Een geopolitieke doorrekening van het Klimaatakkoord | Energeia | 15 juni 2018

Het is genoegzaam bekend sinds ‘9/11’. Zowel ‘Groningen’ als de ‘MH17’ hebben op eigen wijze de punaise nog eens aangeduwd. Maar eigenlijk is het besef er al sinds de oliecrisis uit de vorige eeuw. Nederland is voor haar energiebehoefte zeer afhankelijk van het buitenland.

Lees de hele column op energeia.nl>>

Geert Wilders en de duurzaamheidswaan | Energie+ | 7 mei 2018

"Duurzaamheid, duurzaamheid, duurzaamheid. Alles moet duurzaam. Terwijl de Nederlandse bevolking zich steeds meer zorgen maakt over de economie en de almaar oplopende werkloosheid, lijkt men zich in politiek Den Haag vooral te bekommeren om duurzaamheid. Alles moet tegenwoordig duurzaam: duurzaam bouwen, duurzaam wonen, duurzaam autorijden, duurzaam voedsel en ook duurzame energie. Duurzaamheid wordt door dit kabinet veelal gebezigd als toverwoord, terwijl het in feite de meest vervuilde term is die onze prachtige taal rijk is."

Lees de blog op energieplus.nl>>

Een bankiersbonus voor lokale energiecoöperaties | Energie+ | 27 maart 2018

In de eerste plaats wil ik terugkomen op mijn vorige blog. De meest hartverwarmende reactie kwam van staatsecretaris Stientje van Veldhoven die deze week aankondigde met de gemeenten naar goedkopere parkeertarieven voor het parkeren van schone auto’s te gaan kijken. Niet gedacht dat de blog zo snel op handen werd gedragen, misschien heeft het wel geholpen dat zo velen mij zijn voorgegaan in een betoog met dezelfde strekking. En dat groene mobiliteit, van links tot rechts, support krijgt van de bevolking in de steden. Niet alleen in Amsterdam en Utrecht dus, maar ook in Rotterdam, ook in Den Haag en ook in Zwolle. 

 Lees de blog op energieplus.nl>>

Waarom 80 op de A13? | Energie+ | 16 februari 2018

Als ik zeg dat ik in een Nissan Leaf rij, zult u mij misschien geloven als ik zeg dat ik niet veel geef om snelle, mooie en dure auto's. Deze elektrische auto werkt uitstekend en doet qua 'uiterlijk vertoon' nauwelijks onder voor de lila Toyota Prius die ik eerder bezat. Veel lelijker kan niet.

Lees de hele blog op energieplus.nl>>

 


 

Over Jan Coenjan-coen-van-elburg-c-li

Jan-Coen van Elburg is directeur van Rebel Energy van RebelGroup. Hij is VVM-lid sinds 1995 en tot 2017 voorzitter van de VVM-sectie Energie.