VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: 2 Inspecteurs Integraal Wabo

Geplaatst op 19-10-2017  -  Categorie: Vacatures

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid zet zich dagelijks in voor een gezonde, veilige en economisch vitale leefomgeving. Hiervoor wordt dagelijks toezicht gehouden en zo nodig handhavend opgetreden. Om deze reden zoeken wij twee enthousiaste inspecteurs met passie voor het vak, waarvan 1 met affiniteit met het thema energie. 

2 Inspecteurs Integraal Wabo
36 uur | Dordrecht

Jouw werkzaamheden
In de functie van inspecteur ben je verantwoordelijk voor het toezicht en handhaven bij uiteenlopende (complexe) bedrijven en/of bestuurlijk/maatschappelijke dossiers. In de praktijk houdt dit in dat je milieuklachten beoordeelt en afhandelt, overtredingen signaleert en hier vervolgens over rapporteert. Daarnaast voer je overleg met belanghebbenden om te komen tot een oplossing c.q. stimuleer je en houd je toezicht op actieve naleving van de regelgeving. Een onderdeel van het werk is deelname aan onze wachtdienst om buiten kantoortijden klachten en meldingen af te handelen. 

Veiligheid en gezondheid zijn gerelateerd aan milieu, maar ook aan bouw- en brandveiligheid. Wij zoeken één inspecteur die vanuit dit brede perspectief toezicht gaat houden bij bedrijven en organisaties waar de risico's relevant zijn. 

Voor de tweede vacature geldt dat je naast kennis van milieu affiniteit hebt met het thema energie. Hierdoor weet je bedrijven te stimuleren en te enthousiasmeren op het gebied van energiebesparing. Dit doe je door te kijken naar het gedrag van ondernemers en de maatregelen die zij nemen om bewuster met (her)gebruik van energie en grondstoffen om te gaan. Door bedrijven te adviseren draag je namens OZHZ bij aan een duurzame regio. 

Jouw profiel

  • Afgeronde relevante Hbo-opleiding, bij voorkeur technisch of milieukundig;
  • Aantal jaren relevante werkervaring op het gebied van toezicht en handhaving milieu, bouw en brandveiligheid (vacature 1), of milieu en energiebesparing (vacature 2);
  • Aantoonbare kennis van actuele wet- en regelgeving op gebied van energie, milieu en bouw- en brandveiligheid;
  • Rijbewijs B is vereist;
  • Affiniteit met geautomatiseerde systemen en digitaal werken is vanzelfsprekend. 

Als inspecteur beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je hebt gevoel voor bestuurlijke besluitvormingsprocessen en je weet problemen met een goed analytisch vermogen te benaderen. In het uitvoeren van je werkzaamheden werk je planmatig en je houdt daarbij oog voor kwaliteit en tijdigheid. 

Vanuit je rol als inspecteur draag je bij aan de doelstellingen van OZHZ door het tonen van een sterk oplossingsgerichte en proactieve houding. Je bent projectmatig sterk en je kan goed samenwerken met zowel interne collega's als externe handhavingspartners. Ten slotte ben je integer en aanspreekbaar op je houding en gedrag. 

Ons aanbod
Wij bieden een uitdagende functie met een zeer afwisselend takenpakket. Je salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal € 3.749,00 bruto per maand (schaal 9) bij een 36-urige werkweek. De omvang van de functie is 36 uur per week. We stellen je aan voor de duur van een jaar (bij wijze van proef); bij gebleken geschiktheid volgt daarna een vaste aanstelling. 

Wij zijn een moderne werkgever. Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,3% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen. Ons kantoor ligt op loopafstand van het centraal station Dordrecht. 

Plaats in de organisatie
Je werkt binnen Unit Integraal Toezicht A of B. De Units bestaan elk uit zo’n 20 enthousiaste en professionele collega’s. De units richten zich op het uitvoeren van toezicht en handhaving op het gebied van milieu, bouw en brandveiligheid in het werkgebied van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. 

Wie zijn wij?
De omgevingsdienst voert de wettelijke milieutaken uit voor de 17 gemeenten van de regio Zuid-Holland Zuid en de provincie Zuid-Holland. Onze specialisten adviseren en ondersteunen bij het maken van verantwoorde keuzes op het gebied van economische ontwikkelingen, de schaarse ruimte en het milieu en creëren zo samen een gezonde, veilige en economische vitale leefomgeving voor inwoners en ondernemers. 

Kijk voor meer informatie op onze website: www.ozhz.nl.

Belangstelling?
Je kunt direct online solliciteren voor 6 november 2017 via de sollicitatiebutton o.v.v. vacaturenummer 43242. Geef in je sollicitatie aan voor welke van onze twee functies je in aanmerking wilt komen. 

Heb je nog inhoudelijke vragen over de functie? Neem dan contact op met Willem-Jan van der Ark, Unitmanager ITA, via 078 770 31 68 of met Abel Croughs, Unitmanager ITB, via 078 770 32 35. 

Met vragen over de procedure kun je terecht bij Martine de Jager - Otterspeer, personeelsadviseur, via 078 770 6063.

solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Trefwoorden; inspecteur integraal WABO vacature, Dordrecht, Zuid-Holland, Overheid, Ruimtelijke ontwikkeling, brandveiligheid, milieu, bouw, techniek, milieukundige