VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: Afdelingshoofd Lucht, Klimaat en Geluid

Geplaatst op 11-12-2017  -  Categorie: Vacatures

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zoekt:

Afdelingshoofd Lucht, Klimaat en Geluid

36u | Bilthoven | tijdelijk (1 jaar) met uitzicht op vast

reageren voor 19 december 

 

Stand­plaats Bilthoven Vakgebied Onderzoek / wetenschap
Contractduur 1 jaar Reageren voor 19 december
Uren per week 36 Vacature­nummer M&V-MIL-046
Maand­salaris €4.477 - €6.543 Plaatsingsdatum 5 december 2017
Salaris­niveau schaal 14 Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Niveau Master / doctoraal

Functieomschrijving

Het centrum Milieukwaliteit is het kenniscentrum voor overheden en maatschappij op het gebied van omgevingskwaliteit in relatie met gezondheid en duurzaamheid. Ons werkveld is volop in beweging. Wij investeren en vernieuwen, bijvoorbeeld met innovatieve monitoring (smart sensors, citizen science), nieuwe datatoepassingen voor milieu/omgeving, en vernieuwing van onze modellen die gericht zijn op een betere, gezonde leefomgeving. Als hoofd van de afdeling Lucht, Klimaat en Geluid draag je sterk bij aan innovatie in het centrum Milieukwaliteit.

Binnen de afdeling Lucht, Klimaat en Geluid (LKG) ben jij als afdelingshoofd verantwoordelijk voor de ontwikkeling en aansturing van de afdeling en de ongeveer twintig medewerkers. Hoogwaardige wetenschappelijke kennis over lucht — in samenhang met klimaat — en over geluid zijn de speerpunten van deze afdeling. Hieraan geef jij strategische sturing vanuit jouw deskundigheid over dit veld, en je initieert samenwerking en contacten met kennispartners.

Je werkt nauw samen met andere afdelingen, met name met de afdeling Onderzoek en Innovatie. Je hebt een beeld over de maatschappelijke opgaven en uitdagingen van de komende jaren. Daar ben je door geïnspireerd en je geeft daaraan vorm binnen de afdeling.

Daarnaast geef je als afdelingshoofd mede vorm aan het veranderingsproces van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) naar een krachtig, samenwerkend kennisinstituut dat midden in de samenleving staat. Je draagt actief het beleid uit van de organisatie en betrekt en inspireert de medewerkers daarbij.

Ook draag je, samen met het centrumhoofd en inhoudelijke specialisten, bij aan de positionering van de afdeling LKG. Je hebt ervaring met beleidsprocessen en onderhoudt contacten met opdrachtgevers bij departementen en andere overheden. Je vertegenwoordigt het centrum, vooral op jouw eigen werkgebied, in interne en externe overleggen, samenwerkingsverbanden en/of (inter)nationale gremia, en je versterkt de netwerkcontacten.

 

Functie-eisen

  • Je beschikt over een relevante opleiding op academisch niveau.
  • Je hebt managementervaring, bij voorkeur in een omgeving van kennis en beleid.
  • Je bent vaardig in het uitdragen en realiseren van de strategische doelstellingen van de organisatie; je kan pionieren en weet medewerkers hierin te betrekken en te inspireren.
  • Je denkt in termen van samenwerking en je weet bruggen te bouwen.
  • Je kunt omgaan met weerstand en geeft goede feedback.
  • Je begeleidt en inspireert de medewerkers.
  • Je hebt kennis van het werkveld van de afdeling en de ontwikkelingen daarin.
  • Je hebt kennis van milieubeleid en van onze opdrachtgevers, inclusief de specifieke gevoeligheden op het gebied van politiek en beleid die daarbij horen.
  • Je onderhoudt een relevant (inter)nationaal netwerk en kunt hierin strategisch positie innemen, op grond van jouw expertise en overtuigingskracht.
  • Je hebt, naast managementvaardigheden, kennis van financieel-economische aspecten en bedrijfsvoeringprocessen.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveau schaal 14
Maand­salaris Min €4.477 – Max. €6.543 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur 1 jaar
Maximaal aantal uren per week 36

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

Richt je digitale sollicitatie aan Kees van Luijk, centrumhoofd Milieukwaliteit.

 

solliciteren

 

Meer over de functiegroep Middenmanager

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid »

 

Meer over jouw toekomstige afdeling

Het centrum Milieukwaliteit is het kenniscentrum voor overheden en maatschappij op het gebied van omgevingskwaliteit in relatie met gezondheid en duurzaamheid. Dit doen we met onze hoogwaardige expertise over water, lucht — in samenhang met klimaat — en geluid.

Ons werkveld is voortdurend in beweging en het centrum Milieukwaliteit is daarom volop in ontwikkeling. Wij investeren en vernieuwen, bijvoorbeeld met innovatieve monitoring (smart sensors, citizen science), nieuwe datatoepassingen voor milieu en omgeving, en vernieuwing van onze modellen die gericht zijn op een betere, gezonde leefomgeving.

Ook wordt ons werkveld steeds complexer en integraler. Wat betekent bijvoorbeeld elektrisch vervoer voor de luchtkwaliteit? En hoe kunnen we in ‘smart cities’ de milieukwaliteit managen? Hiervoor brengen we nieuwe methoden, werkwijzen en technologie in verbinding met overheden, maatschappelijke partners en burgers. Dat doen we met geïnspireerde en gemotiveerde medewerkers. En met jou als hoofd van de afdeling Lucht, Klimaat en Geluid.


Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

De volledige vacature en contactgegevens vindt u hier: www.werkenvoornederland.nl