VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: (Junior) Adviseur externe veiligheid

Geplaatst op 03-11-2017  -  Categorie: Vacatures

 

(Junior) Adviseur externe veiligheid
Rotterdam | Deventer | Fulltime


Veiligheid staat bij Tauw hoog in het vaandel, mede daarom schreven onze experts mee aan het visiedocument ‘Veiligheid in een duurzaam Perspectief’ voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Ben jij ook een koploper binnen het vakgebied? En wil je jouw kennis gebruiken om onze industriële klanten te adviseren op het gebied van externe veiligheid en procesveiligheid? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Je rol
Als adviseur externe veiligheid werk je zelfstandig bij klanten, of als onderdeel van een multidisciplinair team. Binnen projecten ben jij (mede) verantwoordelijk voor de realisatie van diverse onderzoeken, gericht op externe veiligheid. Deze onderzoeken voer je uit voor onze industriële klanten (met name midden- en grootbedrijf en multinationals).

Je taken bestaan uit onder andere uit

 • BRZO bedrijven helpen met uiteenlopende vragen over (externe) veiligheid;
 • Vertalen van klantvragen naar heldere en praktische adviezen (als ervaringsdeskundige voel je perfect aan wanneer jouw expertise nodig is);
 • Begeleiden van BRZO/BEVI bedrijven zodat zij voldoen aan de wettelijke eisen;
 • Uitvoeren van kwantitatieve risicoanalyses (QRA) en milieurisicoanalyses (MRA);
 • Opstellen van veiligheidsrapporten naar aanleiding van het BRZO 2015;
 • Opstellen van ATEX-rapportages;
 • Optimaliseren en implementeren van de veiligheidsbeheersystemen (VBS) in de bedrijfsvoering. 

Daarnaast ondersteun je bij het uitvoeren van veiligheidsstudies (HAZOP, SIL / LOPA), zodat je deze op lange termijn ook zelfstandig uit kunt voeren.

Je profiel
Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen we van jou:

 • Een afgeronde hbo-/wo-opleiding in een technische richting;
 • Aantoonbare stage-/werkervaring (0-3 jaar) op het gebied van externe veiligheid en procesveiligheid bij (BRZO) bedrijven;
 • Actuele kennis van het BRZO 2015 en andere wet- en regelgeving;
 • Werkervaring in de adviesbranche is een pré;
 • Proces- en/of chemische kennis is een pré. 

Ben je gespecialiseerd in slechts één onderdeel van BRZO? Geen probleem! We hebben een sterk team op veiligheid (zie ook onze bijdrage aan de 5 veiligheid roadmaps voor staatssecretaris Dijksma) waarbinnen we zorgdragen voor een breed opgeleid team door in-company masterclasses en trainingen te organiseren. 

Als persoon ben je een teamspeler, maar kun je ook goed zelfstandig werken. Je bent leergierig en hebt een enthousiaste, opgewekte persoonlijkheid.

Wat Tauw je biedt
We bieden je een uitdagende functie, doorgroeimogelijkheden en uiteraard een marktconform salaris met goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden. Je werkt in een inspirerende en dynamische omgeving, waarbij je omringd wordt door deskundigen van alle leeftijden. 

We hechten veel belang aan de verdere ontwikkeling van jouw talenten, dus zullen we je op alle fronten ondersteunen om succesvol te zijn en verder te ontwikkelen (onder andere via Tauw University) in adviseurschap, persoonlijke vaardigheden en inhoud.

Onze ‘professional playground’
Advies- en ingenieursbureau Tauw biedt je de ruimte als professional om vanuit je persoonlijke passie slimme oplossingen te bedenken voor een schone, veilige en duurzame leefomgeving. In een deskundige en doordachte beïnvloeding van de leefomgeving, zit het wezenskenmerk van ons unieke advies- en ingenieursbureau. Tauw verbindt ruimtelijke ontwikkeling onlosmakelijk met de zorg voor een goed leefklimaat. Daarom streeft Tauw in al zijn adviezen naar duurzaamheid: ‘sustainable solutions for a better environment’.

Tauw heeft een goede positie op de bedrijvenmarkt (sterk netwerk, flexibel en full service supplier) en deze breidt zich steeds verder uit. De afdeling waarbinnen je werkt bestaat uit ongeveer 60 enthousiaste medewerkers (verspreid over heel Nederland) en richt zich op het volledige HSE-dossier. Binnen Tauw heerst een no-nonsens cultuur; een informele maar professionele omgeving, waarbij we snel schakelen en korte communicatielijnen aanhouden.

Solliciteren?
Join our professional playground! Hoe? Door je gegevens, je CV en je motivatiebrief achter te laten via de sollicitatiebutton.

solliciteren


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden; Adviseur Externe Veiligheid vacature, Deventer, Overijssel, techniek, technicus, HBO, WO, proces, chemie, adviseur, advies, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven, Assen, Amsterdam, milieu