VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: Manager inzameling & milieu

Geplaatst op 24-11-2017  -  Categorie: Vacatures

Ben jij op zoek naar een uitdagende functie in een dynamisch bedrijf dat koploper is in de branche, altijd actief op zoek is naar verbeteringen en continue in beweging en verandering is? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wij zijn op zoek naar een daadkrachtige

Manager inzameling & milieu
40 uur | Rijsenhout

De functie
Verantwoordelijk voor de optimale operationele inzet van de medewerkers van de afdeling inzameling en milieu. De afdeling telt circa 110 medewerkers, die opereren vanuit verschillende locaties. Per locatie geeft een teamleider leiding aan de medewerkers. Je geeft direct leiding aan 6 teamleiders en een technisch functioneel applicatiebeheerder. Je geeft kaders aan voor de planning. Je stuurt, ondersteunt en coacht in het realiseren van de resultaten die behaald moeten worden. Je hebt een initiërende en sturende taak in het optimaliseren van de organisatie, het verder professionaliseren van werkprocessen en procedures. Tevens heb je een sturende en coördinerende taak om de juiste informatie voor managementrapportages aan de klant en aan andere afdelingen te leveren. Je bent voortdurend op zoek naar mogelijkheden tot efficiencyverbetering en groei voor het dienstenpakket van Meerlanden met oog voor kwaliteit. Je hebt een duidelijke visie op het organiseren van de dienstverlening. Intern ben je de inhoudelijke sparringpartner op jouw vakgebied. Je bent lid van het Management Team Operations en draagt vanuit die rol bij aan de algemene strategievorming binnen de organisatie. Je legt verantwoording af aan de operationeel directeur.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor personeel, budget en kwaliteit dienstverlening.
 • Operationele aansturing afdeling, coaching en ontwikkeling van medewerkers.
 • Optimaliseren van efficiënte inzet van mens en materieel.
 • Informatie vast (laten) leggen t.b.v. operationele sturing en input voor managementrapportages.
 • Contractbeheer: uitvoering DVO’s, advisering bij aanpassing/verlenging.
 • Input aanleveren t.b.v. acquisitietrajecten. 

Ideale kandidaat

 • Hbo-opleiding, richting logistiek, infra of milieu en bedrijfsmatige denk- en handelswijze.
 • Ervaren, oplossingsgericht en daadkrachtig operationeel manager.
 • Goed bekend met zowel publieke en private sector en/of met de logistieke dienstverlening.
 • Scherp oog voor veranderingen, neemt initiatieven, rond (projectmatig) zaken af.
 • In staat om medewerkers mee te krijgen in verandering en innovatie.
 • In staat overzicht te houden, in bezit van overtuigingskracht en klantfocus.
 • Communicatief sterk en een goed analytisch vermogen. 

Wij bieden:

 • Een organisatie die koploper is in duurzaamheid en waar klantgerichtheid, innovatie en optimalisatie centraal staat.
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, waaronder een online opleidingsaanbod met meer dan 100 opleidingen.
 • Jaarsalaris max € 70.000,- bruto inclusief vakantiegeld, leaseauto en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. 

Interesse?
Reageer dan door een motivatie met cv door te klikken op de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Mark Bours, Operationeel Directeur of Marlies van der Greft, senior HRM business partner via 0297 -381777.

solliciteren 

Meerlanden werkt aan een samenleving zonder afval, maar met grondstoffen die na hergebruik en recycling als nieuwe producten worden teruggebracht in de kringloop. Een samenleving waarbij de openbare ruimte ook leverancier is van grondstoffen. Een samenleving waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen. Samen met haar stakeholders wil Meerlanden de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken en bevorderen.

Meerlanden is vanuit negen locaties actief op het vlak van afvalinzameling, beheer en onderhoud van openbare ruimte (o.a. groenonderhoud, straatreiniging en rioleringswerkzaamheden), verwerking van afval tot nieuwe grondstoffen en energie, beheer milieustraten, marktbeheer en business park management. Als partner van 9 gemeenten en 4.000 bedrijven werken wij aan een schone en duurzame leef- en werkomgeving. Wij bouwen aan een samenleving met gesloten kringlopen (100% recycling) en initiëren duurzame energieprojecten in de regio. Zo produceren wij zelf groene energie uit gft-afval. Meerlanden is een vitale organisatie en zit in de top van de Nederlandse afvalbedrijven op het vlak van duurzaamheid. Meerlanden biedt werkgelegenheid aan ruim 500 enthousiaste medewerkers waarbij de organisatie nadrukkelijk oog heeft voor sociale participatie, de transitie grondstoffen regisseur en regionale aanjager is van circulaire economie.

Meer informatie over de organisatie, is terug te vinden op onze website www.meerlanden.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Noord- Holland, Haarlemmermeer, Schiphol, circulaire economie, duurzaamheid, lean, organisatieverandering, efficiency, logistieke optimalisaties, pragmatisch, projectmatig werken, inspirerend leidinggeven, coachen, procesgericht