VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: Projectleider/Adviseur Bodem

Geplaatst op 17-11-2017  -  Categorie: Vacatures

Heeft bodemonderzoek en bodemsanering geen geheimen voor jou? Ben jij een ervaren projectleider en adviseur, dan zoeken wij jou!

Projectleider/Adviseur Bodem
36 uur | Dordrecht

Wat ga je bij ons doen?
Als projectleider/adviseur bodemonderzoek en bodemsanering hou jij je in hoofdzaak bezig met het begeleiden/uitvoeren van diverse bodemonderzoeken en bodemsaneringen. Natuurlijk ben je daarbij breed inzetbaar is voor de werkzaamheden die binnen dit vakgebied voorkomen.

De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het coördineren, adviseren en begeleiden van verkennend en nader onderzoek en saneringstrajecten.
 • Het beoordelen van diverse rapporten, saneringsplannen, meldingen, dossiers, offertes en kostenramingen alsmede de administratieve afhandeling hiervan in SquitXO JOIN, en excel.
 • Het schrijven van (beoordeling)rapporten ten behoeve van onze opdrachtgevers.
 • Het leveren van bijdrage aan planning- en control cyclus van onze dienst, unit alsmede team.
 • Het afhandelen van spoedlocaties in het kader van het convenant bodemsanering. 

Binnen de unit wordt gewerkt met zelfsturende teams. Dit houdt in dat jij je, samen met de collega’s in het team een bijdrage gaat leveren aan alle voorkomende werkzaamheden ten aanzien van planning. Ook een bijdrage leveren aan jaarplannen en –rapportages en managementrapportages (maraps) hoort hier bij.

Wat breng jij mee?

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Ervaring met integrale (o.a. bodemsanering, herontwikkeling, sloop, natuur) projecten waarbij het bodemaspect een primaire rol speelt.
 • Goede kennis van bodemsanerings- en algemene uitvoeringstechnieken.
 • Kennis van opstellen van kostenramingen en beheersen daarvan.
 • Goede kennis van de Wet bodembescherming en Besluit bodemkwaliteit.
 • Goede kennis van het project Landsdekkend Beeld en de afspraken uit het bodemconvenant.
 • Ervaring met programma’s als de risicotoolbox bodem, SquitXO, JOIN en Excel.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
 • Ervaring met ArcGis is een pré.

Je beschikt over een goed ontwikkelde overtuigingskracht en je bent een teamspeler. Je bent zelfsturend en bekend met de werkwijze binnen overheidsorganisaties.
Daarnaast functioneer je zelfstandig, ben je stressbestendig. Je beschikt over een flexibele instelling en bent in staat actief in te spelen op (complexe) problemen, vraagstukken en mogelijke opdrachten.

Waar kom jij te werken?
De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid bestaat per 1 april 2017 uit 11 units, deze units voeren in mandaat taken uit voor de provincie Zuid-Holland en de gemeenten in Zuid-Holland Zuid op het gebied van milieu, bouwen en wonen, brandveiligheid en APV. OZHZ verleent vergunningen, houdt daar toezicht op, treedt zo nodig handhavend op en handelt klachten af. Ook houdt OZHZ toezicht op de naleving van de Wet natuurbescherming in de provincie.

Daarnaast levert OZHZ de milieuexpertise voor (duurzaam) ruimtelijk beheer en –ontwikkeling. OZHZ creëert, tezamen met de gemeenten en de provincie Zuid-Holland, een veilige, gezonde, duurzame en economisch vitale leefomgeving voor inwoners en bedrijven. OZHZ doet dit op een transparante, oplossingsgerichte, efficiënte wijze, met kennis van het gebied. Wij streven naar een outcome gerichte werkwijze. Integraal werken, een oplossingsgerichte houding en de klant centraal stellen, staan hoog in ons vaandel.

Wie zijn wij?
Wij zijn de Unit Omgevingskwaliteit. In deze unit zijn de volgende kennisgroepen aanwezig:
Bodem, Geluid, Lucht, Omgevingsveiligheid, Duurzaamheid en Ecologie.
Binnen de unit werken wij met zelfsturende teams. Binnen het team Bodem werken wij met 5 vaste collega’s en huren wij afhankelijk van de extra offertes die wij door de gemeenten verkrijgen medewerkers in. Op dit moment huren wij 4 medewerkers (parttime) in.

Wat bieden wij jou?
De functie is gewaardeerd op schaal 10 (maximaal € 4.162,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring.
Wij zijn een moderne werkgever.

Wij kennen uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,3% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie uren van te kopen.

Solliciteren of nog meer weten?
Reageer op deze functie, voor 11 december via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met de heer Marcel Rietberg, manager Unit Omgevingskwaliteit, telefoonnummer 078- 770 3255.

solliciteren

Acquisitie stellen wij niet op prijs!

Trefwoorden: Projectleider / Adviseur Bodem Vacature Dordrecht, Projectleiding, Adviseur, Advies, Vacature Dordrecht, Projectmanagement