VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: secretaris / m.e.r. specialist

Geplaatst op 25-09-2017  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Gerlinde Buit  -  Bron: Commissie voor de milieueffectrapportage

 

Een baan als secretaris / m.e.r. specialistiets voor jou?

Internationaal (Nederland als uitvalsbasis) | 4-5 d/w | tijdelijk met uitzicht op vast

 

De Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.) zoekt een nieuwe collega voor haar internationale afdeling. Met subsidie van de Nederlandse overheid werken wij als onafhankelijk kenniscentrum met lage- en middeninkomenslanden aan de verbetering van hun m.e.r.-praktijk.

In de functie van secretaris/m.e.r.-specialist lever jij daar een belangrijke bijdrage aan:

  • Als secretaris van werkgroepen stuur je experts aan die namens de Commissie overheden onafhankelijk adviseren over de kwaliteit van hun m.e.r.-processen en -rapporten.
  • Als m.e.r.-specialist analyseer je sterkte en zwakte van m.e.r.-systemen en werk je waar nodig aan versterking van die systemen door bijvoorbeeld het coachen van overheden, trainen van NGO’s, meeschrijven aan regelgeving of versterken van kenniscentra.

Wat bieden wij ....
Wij bieden je een uitdagende baan, met Nederland als uitvalsbasis en de wereld als je werkterrein. Je reist regelmatig naar de landen waar jouw programma’s lopen. Je wordt deel van ons hechte team van 15 mensen die zelfstandig hun programma’s uitvoeren, maar ook graag hun ervaring met elkaar delen en kritisch met elkaar sparren. Wees dus voorbereid op een steile leercurve! Door de multidisciplinaire aard van ons werk biedt deze baan je de mogelijkheid om je breed te ontwikkelen.

....en waar zijn wij naar op zoek
Jij werkt al zo’n 4-5 jaar, hebt ervaring opgedaan met ontwikkelingssamenwerking en hebt ook enige tijd in een lage-inkomensland gewerkt. Daardoor ken je zowel de context van de Nederlandse internationale samenwerking, als die van lage-inkomenslanden. Ook heb je gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en belangen die een rol spelen bij besluitvorming. Je kunt goed luisteren, snel en kernachtig formuleren en inspirerend spreken. Vloeiend schrijven en spreken in het Engels en daarnaast Frans of Portugees is een must. Bij voorkeur heb je ervaring en affiniteit met de wereld van ontwikkelingsfinanciering, dan wel met Nederlandse bedrijven die investeren in lage-inkomenslanden. We willen deze kennis in ons team namelijk versterken.

We zoeken iemand voor 4-5 dagen per week. Afhankelijk van je kennis en ervaring ligt je salaris tussen € 2.769 en € 5.041 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek, inclusief een premievrij pensioen. Na een proefmaand starten we met een jaarcontract. Gaat het goed, dan is een vast contract mogelijk.

Interesse?
Is deze functie jou op het lijf geschreven? Stuur dan vóór 15 oktober 2017 je cv en motivatiebrief naar Gerlinde Buit (tiubg.[antispam].@eia.nl) o.v.v. ‘sollicitatie m.e.r. secretaris’.

Voor vragen kun je van ma t/m wo contact met haar opnemen via 030-2347646. De gesprekken voor deze functie zullen plaatsvinden op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober 2017, in Utrecht.

Commissie m.e.r. * Arthur van schendelstraat 760, 3511 MK Utrecht * www.commissiemer.nl / www.eia.nl (internationaal)

download deze vacature als pdf