VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: Senior Beleidsmedewerker Milieu en Duurzaamheid

Geplaatst op 20-05-2017  -  Categorie: Vacatures  -  Auteur: Gemeente Oosterhout

Ben jij die gedreven, ervaren beleidsmedewerker milieu met kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid? Dan is de gemeente Oosterhout op zoek naar jou.
 

Senior Beleidsmedewerker Milieu en Duurzaamheid
(0,88 FTE/ 32 uur per week)


Wat ga je doen als senior beleidsmedewerker milieu en duurzaamheid bij de gemeente Oosterhout?
De gemeente Oosterhout wil een duurzame gemeente zijn. Een gemeente die bijdraagt aan een schone, veilige en duurzame leefomgeving door duurzaamheid centraal te stellen bij plannen, projecten en in de eigen bedrijfsvoering. Jij gaat samen met bewoners, ondernemers en organisaties aan de slag om te zorgen dat duurzaamheid steviger op de kaart komt te staan in Oosterhout. Dit doe je als in- en externe aanjager, met passie, enthousiasme, proactief en innovatief. Je daagt anderen uit om een bijdrage te leveren aan het behalen van de ambities en doelen uit de Duurzaamheidsagenda. Het is een uitdagende, dynamische functie binnen het vakgebied milieu met de focus op duurzaamheid.

Taken en verantwoordelijkheden als senior beleidsmedewerker Milieu en Duurzaamheid:

 • Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het gemeentelijk milieubeleid, de Duurzaamheidsagenda en voert stevig de regie op de uitvoering daarvan;
 • Je adviseert bij nieuwe ontwikkelingen en grootschalige projecten over milieutechnische en duurzaamheidsaspecten;
 • Je geeft vorm aan specifieke beleidsgebieden zoals natuur- en milieueducatie;
 • Je stimuleert de integratie van milieu en duurzaamheid in andere gemeentelijke beleidsvelden;
 • Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale overlegstructuren.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal 3 - 5 jaar werkervaring op het gebied van milieu en duurzaamheid
 • Je hebt kennis van de inhoud en de laatste ontwikkelingen op het gebied van milieu (wet- en regelgeving) en duurzaamheid.
 • Je bent ondernemend, proactief, resultaatgericht en sterk in het bouwen van relaties.
 • Je bent in staat partijen met elkaar te verbinden, te enthousiasmeren, te laten samenwerken en hebt overtuigingskracht;
 • Je bent in staat om (milieu)beleidsdoelstellingen te formuleren en resultaatgericht te vertalen naar concrete acties. Je denkt in oplossingen en mogelijkheden.
 • Je beschikt over een relevant netwerk en hebt gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

Ons aanbod
Een boeiende functie in een betrokken werkomgeving met een bruto maandsalaris tot maximaal €5.384,- in functieschaal 12. Dit bij een 36-urige werkweek. Wij bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder studiefaciliteiten, verlofregelingen en flexibele werktijden. Daarnaast krijg je de beschikking over een individueel keuzebudget die je voor diverse doeleinden flexibel kunt inzetten, zoals verlof en salaris.

Ben jij de collega die mee bouwt aan Oosterhout Familiestad?
De gemeente Oosterhout (54.000 inwoners, 450 collega’s) is een vraaggerichte organisatie die midden in de Oosterhoutse samenleving staat. De gemeente Oosterhout heeft een groen karakter, goede werkgelegenheid en veel voorzieningen. Kwaliteiten waar we trots op zijn en die we willen houden en versterken. We werken daarin nauw samen met burgers, ondernemers en instellingen.
Daarbij vinden we verbondenheid belangrijk, net als externe georiënteerdheid, resultaatgerichtheid en ondernemerschap. Zo bouwen we samen aan Oosterhout Familiestad.

Voor de afdeling Stadsontwikkeling zijn we op zoek naar een (junior) werkvoorbereider civiele techniek. De afdeling Stadsontwikkeling is verantwoordelijk voor het maken van beleid op alle disciplines in de fysieke leefomgeving en de realisatie van ruimtelijke en infrastructurele projecten.
De afdeling Stadsontwikkeling bestaat uit 2 units: Beleid & Strategie en Projecten & Programmering. Deze vacature is binnen de unit Projecten & Programmering. De unit is verantwoordelijk voor projecten op vrijwel alle beleidsvelden die de fysieke omgeving aangaan (stedenbouw, ruimtelijke ordening, wonen, groen, verkeer, milieu, economie & toerisme, water & riolering, grondzaken, monumenten en archeologie).

Solliciteren
Solliciteren? Reageer dan uiterlijk 4 juni 2017 via de sollicitatiebutton.

solliciteren


Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marco Rook, unitleider Beleid & Strategie, afdeling Stadsontwikkeling op telefoonnummer 0162-489017

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: vacature Milieukundige Oosterhout, Ruimtelijke Ontwikkeling, Adviseur, Milieu, Noord-Brabant