VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: SHE Officer

Geplaatst op 15-11-2017  -  Categorie: Vacatures

Als SHE Officer bij Smit & zoon kom je in een uitdagende omgeving te werken, namelijk onze chemische plant in Weesp. Je bent o.a. verantwoordelijk voor het SHE-beleid in Weesp en samen met je collega uit Amersfoort ook voor het totale beleid voor Smit & zoon in Nederland. 

Heb jij minimaal een MBO-opleiding (MVK) afgerond óf een HBO-opleiding richting Chemie, Chemische Technologie, Milieukunde en/of HVK? Heb jij minimaal 3 jaar relevante werkervaring en ben jij toe aan een volgende stap in je carrière? 

Lees dan verder! 

Waar? Bij Smit & zoon in Weesp, een gerenommeerde speler op het gebied van het ontwikkelen van chemische specialiteiten ten behoeve van de leer verwerkende industrie. 

SHE Officer

Fulltime (40 uur) | Weesp

Wat ga je doen?
Als SHE-Officer adviseer je het plant management over het SHE-beleid (milieu, veiligheid, Arbo), je voert dit uit en ziet toe op de naleving hiervan. Je bent op de hoogte van de milieu-en Arbowetgeving, je houdt de ontwikkelingen bij en vertaalt deze naar consequenties en kansen voor Smit & zoon, zodat er voldaan kan worden aan de verplichtingen en hierop geanticipeerd kan worden. 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

 • Je voert SHE-controles uit, analyseert prestaties en (bijna) incidenten en je brengt hierover rapport uit aan het lijnmanagement en de Plant Manager;
 • Je levert input voor het SHE-jaarplan en diverse verplichte maand- en jaarrapportages;
 • Als coördinator werk je binnen de plant aan een aantal grote projecten zoals de RI&E (Risico Inventarisatie & Evaluatie) en het ‘Hearts & Minds’ programma;
 • Je spreekt management en medewerkers aan op afwijkingen van de standaarden en het naleven van regels;
 • Je geeft informatie en voorlichting om het veiligheidsbewustzijn binnen de plant te bevorderen en je komt tijdig met goed onderbouwde voorstellen voor de verbetering van processen, procedures, systemen en de deskundigheid van medewerkers;
 • Je bent onze contactpersoon naar de overheidsinstanties in het kader van vergunningsaanvragen en rapportages;
 • Je bent als SHE Officer verantwoordelijk voor de borging van onze ISO14001 certificering;
 • Je geeft t.b.v. de locatie Weesp invulling aan de rol van Preventiemedewerker, zoals bedoeld in de Arbowet 

Samen met je collega van Plant Amersfoort bewaak je het totale SHE beleid voor Smit & zoon in Nederland.
Je rapporteert aan de Plant Manager Weesp en samen met het plant team bouw je mee aan de toekomst van onze plant! 

Jouw profiel

 • Je hebt bij voorkeur HBO richting Chemie, Chemische Technologie, Milieukunde en/of HVK, maar MBO (MVK) met ruime ervaring is eventueel ook mogelijk;
 • Je hebt minimaal 3 jaar relevante ervaring, met sterke voorkeur op een chemische productieplant. Mogelijk alternatief is ervaring in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie, waar hoogwaardige eisen aan procedures m.b.t. veiligheid, kwaliteit en milieuregelgeving worden gesteld;
 • Je bent een sterke teamplayer, je werkt planmatig en gestructureerd en je bent voortdurend gericht op verbeteren;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en schrift 

Wij bieden jou
Een leuke baan bij een toonaangevend internationaal opererend familiebedrijf. Onze arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend: een goed salaris en diverse aantrekkelijke extra’s als 13e maand en variabele bonus. Ook biedt Smit & zoon uitstekende opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden. 

Waar?
Het in 1821 opgerichte familiebedrijf Smit & zoon ontwikkelt en produceert chemische grondstoffen voor het maken van leer. Wij verkopen onze producten aan leerlooierijen overal ter wereld. Zij gebruiken ze voor het maken van leer voor bekende merken van tassen, schoenen, kleding, autobekleding en meubels.

Het hoofdkantoor van Smit & zoon is gevestigd in Weesp. Hier bevindt zich ook één van onze fabrieken. Daarnaast hebben wij vestigingen in Amersfoort, Duitsland, Italië, China en India. Dankzij ons grote agentennetwerk kunnen wij klanten overal ter wereld voorzien van onze producten en technische ondersteuning.

Smit & zoon heeft ruim 250 medewerkers wereldwijd. Professionals met passie die dagelijks bezig zijn om duurzame topprestaties aan onze klanten te leveren. 

Solliciteren
Herken je jezelf in het profiel en lijkt het jou interessant om te werken voor Smit & zoon? Stuur dan je cv en motivatiebrief aan Chantal Leendertse, Talent Advisor, via de sollicitatiebutton.

solliciteren

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Weesp, Noord-Holland, SHE Officer, SHE Adviseur, MVK, HVK, Veiligheidskunde, Chemie, Chemische Technologie, vacature, Milieukunde, levensmiddelenindustrie, veiligheid, milieu, Amsterdam, Utrecht, fulltime, HSE, productieplant, ISO 14001