VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Vacature: Teamleider Gemeentewerf

Geplaatst op 14-10-2017  -  Categorie: Vacatures

Zoek jij een uitdagende baan in de openbare ruimte? Houd je van afwisseling en dynamiek? Werk jij graag direct en zichtbaar voor inwoners en bedrijven? Weet je wat het is om leiding te geven aan een werf? Wil je resultaten boeken en mensen ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Teamleider Gemeentewerf
Zwijndrecht | Fulltime 

Je werkzaamheden
Als teamleider geef je leiding aan de gemeentewerf. De werf is verantwoordelijk voor een aantal onderdelen. Het onderhoud en beheer van het groen is daarbij één van de belangrijkste. Daarnaast voert de werf werkzaamheden uit op het gebied van reiniging en milieu, verwijderen van onkruid op verharding, onderhoud en beheer speelplekken, onderhoud gemalen & riolering, het afhandelen van klachten en meldingen in de openbare ruimte en ondersteunt de werf bij evenementen en calamiteiten, inclusief wachtdiensten. 

Jouw taken als teamleider zijn:

 • Het sturen op de uitvoering van bovengenoemde werkzaamheden. De vastgestelde beheerplannen vormen hiervoor de basis. Je bent verantwoordelijk voor de monitoring van de resultaten en stuurt daarbij op kwaliteit. Samenwerking met het team Leefbaarheid, Techniek en Begraafplaatsen is hierbij erg belangrijk.
 • Het mede opstellen en uitvoeren van het afdelingsplan van de afdeling Realisatie.
 • Het stimuleren en voortzetten van samenlevingsgericht werken. Je initieert verbeteringen in de dienstverlening en de uitvoering van de werkzaamheden.
 • Het nader implementeren van onze visie op de werf. Uitgangspunt daarbij is dat we door ontwikkelen naar een 'midi-werf'. Daarbij besteden we bulkwerkzaamheden uit en doen we werkzaamheden zelf die gericht zijn op dienstverlening en contact met de samenleving.
 • Het aansturen van de opzichters van het team. Het gaat daarbij zowel om sturing op inhoudelijke werkzaamheden als op persoonlijke ontwikkeling.
 • Het zijn van een klankbord voor medewerkers voor wat betreft de werkinhoud. Je instrueert en ondersteunt medewerkers bij het oplossen van werkinhoudelijke problemen, vanuit vakinhoudelijke kennis. 

Je profiel

 • Je beschikt over een afgeronde HBO opleiding of je hebt op basis van ervaring een vergelijkbaar werk- en denkniveau;
 • Je hebt een visie op en kennis van het werkterrein. Je kunt vanuit een kundige analyse oplossingen aandragen en prioriteiten stellen.
 • Je bent in staat te schakelen tussen hoofdlijnen en details. Je weet wanneer je je kunt concentreren op hoofdlijnen en wanneer het nodig is je te verdiepen in de details. Daarbij verdiep je je in de details waar dat nodig is om het overzicht te krijgen.
 • Je hebt ervaring met het leidinggeven aan een werf.
 • Je coacht en stimuleert medewerkers in de ontwikkeling van hun vaardigheden en talenten. Daarbij zet je hen aan tot nadenken over hun eigen gedrag en tot het zelf oplossen van problemen.
 • Je toont je bewust van andere mensen en de omgeving. Je onderkent gevoelens en behoeften van anderen en van de invloed van het eigen handelen daarop. Je pikt belangrijke informatie op uit mededelingen. Je hebt begrip voor de positie van een ander.
 • Je stimuleert en inspireert anderen. Je draagt een eigen positieve houding over op anderen. Je weet anderen ertoe te bewegen zich optimaal in te zetten en het beste uit zichzelf te halen.
 • Je schakelt gemakkelijk. Je kiest ter plekke een andere invalshoek als de situatie daarom vraagt. 

Je plek in de organisatie
Als teamleider van de gemeentewerf ben je onderdeel van de afdeling Realisatie. We voeren diverse werkzaamheden uit: van het herstructureren van wijken tot het verwijderen van onkruid, van het beheren van gemeentelijk vastgoed tot het verzorgen van uitvaarten, van het schoonmaken van sporthallen tot het vervangen van speeltuinen. Onze werkzaamheden zijn zeer divers, maar altijd zichtbaar voor de samenleving. Onze werkzaamheden liggen onder een vergrootglas. De samenleving vindt er wat van. 

Dit is dan ook de reden dat onze afdeling 'samenlevingsgericht' werkt. In ieder team speelt de samenleving een andere rol. Soms gaat het om het zo duidelijk mogelijk informeren van de samenleving, maar soms ook om het faciliteren van inwonersinitiatieven. Communicatie is in ieder geval belangrijk. We reageren op meldingen die binnenkomen via de gemeentelijke kanalen, zoals de wijkservicelijn. Maar ook social media wordt steeds belangrijker als communicatiemiddel. 

Waar staan wij voor?
De gemeente Zwijndrecht stimuleert samenwerking bij de uitvoering van het werk tussen en met inwoners, ondernemers en andere organisaties. Wij zien hen niet meer als klanten met vragen, maar als belangrijke partners met kennis en kunde.

Wij geloven in de kracht van de samenleving voor antwoorden op (toekomstige) maatschappelijke vragen en opgaven. Als gemeente hebben we hierbij de kennis, initiatieven, nieuwe ideeën en inzet vanuit de samenleving nodig. Samen zijn we beter in staat om te reageren en in te spelen op dit soort vragen. 

Ons aanbod
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.740,- per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Afhankelijk van achtergrond en ervaring is een arbeidsmarkttoelage bespreekbaar. Gemeente Zwijndrecht is een moderne werkgever en kent uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, opleiding en ontwikkeling en verlofregelingen. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuze Budget van 16,3% van je bruto jaarsalaris. 

Belangstelling?
Je kunt direct online solliciteren via de sollicitatiebutton voor 2 november 2017 o.v.v. vacaturenummer 43521. Heb je vragen? Neem dan contact op met Sandor Michielse, afdelingshoofd Realisatie, 078-7703588. 

solliciteren

 
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Trefwoorden; Teamleider Gemeentewerf vacature, Zwijndrecht, Zuid-Holland, Overheid, Gemeentebaan, HBO