VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

Sectie Landschap

  Over de sectie Landschap

Nieuwe sectie na fusie

Met ingang van 1 januari 2022 zijn de VVM en de Werkgemeenschap voor Landschapsonderzoek (WLO) gefuseerd.

Deze fusie heeft geleid tot een nieuwe sectie binnen de VVM: de sectie Landschap. Door de fusie tussen VVM en WLO is de VVM niet alleen een (brede) sectie rijker, maar ook een wetenschappelijk tijdschrift (tijdschrift Landschap) én is de Academie voor Landschap ook onderdeel geworden van de VVM. De Academie is een initiatief van de WLO en de NVTL (Nederlandsche Vereniging van Tuin- en Landschapsarchitecten. De samenwerking met de NVTL wordt onder de vlag van VVM voortgezet.

De fusie betekent voor de VVM én de WLO een versterking en verbreding van beide netwerken. Het thema landschap heeft veel raakvlakken met onderwerpen waar VVM-leden zich op richten in andere secties: bodem- & landgebruik, water, biodiversiteit, landbouw & voeding en klimaat & energie.

De sectie Landschap als ‘opvolger’ van de WLO kent daarmee een rijke geschiedenis. Luister daarvoor ook naar de podcast Groene Gesprekken waarin gesproken wordt over landschap, cultuur en ecologie.

De nieuwe sectie wordt voorlopig bemenst door Jos Dekker (hoofdredacteur tijdschrift Landschap), Niek Hazendonk, Renée Zijlstra (Initiatief BewustBodemgebruik) en Jos Verheul.

De sectie gaat bijeenkomsten organiseren op actuele onderwerpen. We hopen in mei van dit jaar al een of twee bijeenkomsten organiseren.

Neem voor meer informatie, vragen én aanmelden als actief lid, contact op met Jos Verheul.

  Sectiebestuur

Voorzitter:

Overige bestuursleden

  • Jos Dekker |
    hoofdredacteur tijdschrift Landschap

  • Niek Hazendonk |

  • Renée Zijlstra |
    Initiatief BewustBodemgebruik