VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏
header-22jan2020-vvm-cafe

Klimaatmaatregelen, waarom eigenlijk?

 

VVM Café

Verslaafden zijn we. Verslaafd aan goedkope fossiele energie. Onze hele samenleving is ervan afhankelijk. Vanavond vertelt een goed ingevoerde, kritische geest je alles over onze fossiele energieverslaving (en onze pogingen om af te kicken).

 Download presentaties 

  Zet in uw agenda

   woensdag 22 januari 2020
   17:30 - 20:30
   VVM Bureau
   p/a UCo, 2e Daalsedijk 6a, 3551 EJ Utrecht

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

Als columnist voor Tijdschrift Milieu verkondigde Johan SLiggers al zonder aarzeling zijn tegendraadse mening. Dat moest wel onder pseudoniem (Dwarsliggers), want hij werkt bij het milieu ministerie. Nu, als pensionado, neemt hij helemaal geen blad meer voor de mond.

Deze avond vormt de ‘live’ versie van een serie van vijf artikelen die hij eind 2019, begin 2020 publiceert in Tijdschrift Milieu. Tijdens het Café geeft hij de ‘extended version’ van de hele serie met onderbouwing met cijfers, plaatjes en anekdotes. Hij vertelt zijn verhaal aan de hand van de fases die een verslaafde doormaakt : ‘De Ontkenning’, ‘De Verslaving’, ‘Het Afkicken’ – en aangezien dat minder of meer succesvol verloopt-, tot slot aandacht voor 'De Achterblijvers’ en ‘De Voorlopers’.

Johan Sliggers bundelde meer dan 100 van zijn columns in Tijdschrift Milieu in het boek ‘Geen spoor zonder Dwarsliggers’. Het boek vormt een rijke schat aan informatie van hoogte- en dieptepunten van het Nederlandse milieubeleid de afgelopen 12,5 jaar. Dit geldt voor iedereen die hier op de een of andere wijze bij betrokken is. De columns die in Tijdschrift Milieu hebben gestaan, zijn scherp, gevat en nog steeds erg actueel. Voor € 10 (contant meenemen) kunt u tijdens het VVM Café een gesigneerd exemplaar aanschaffen.

Programma

17:30 Ontvangst met koffie/thee en mueslibol

18:00 Welkom en inleiding door de VVM

18:10 Presentatie Johan Sliggers

19:45   Vragen en discussie met de zaal

19:30 Netwerkborrel

20:30 Einde VVM Café

 

  Delen

  Twitter mee via # @VVMbureau

Tarieven

Vroegboektarief t/m 31 december

€ 32,50 Reguliere deelnemers
€ 15,--  VVM-leden

Regulier tarief vanaf 1 januari

€ 47,50 Reguliere deelnemers
€ 25,--  VVM-leden
€ 9,--  Studenten, niet-lid (voltijd)
Gratis  Studentleden (voltijd) en recent afgestudeerde leden

Broodjespakket (te reserveren tot 20 januari)

€ 9,--  2 broodjes + fruit p.p.

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM