VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
Seagriculture CC0 noaas national ocean service via wikicommons

VVM Café: Zeeboerderij wacht schone toekomst

 

WEBINAR

U bent van harte welkom om dit samen, digitaal, met ons te doen. Schrijf u gratis in, dan ontvangt u van ons een link om mee te doen.

De mondiale voedselproductie vergt het uiterste van de aarde. Daarom is het de hoogste tijd om de mogelijkheden van boeren op zee te benutten, te meer daar 70% van het aardoppervlak uit water bestaat. Er liggen tal van kansen voor voedsel- en energieproductie op zee.

 

  Zet in uw agenda

   woensdag 13 mei 2020
    aangepaste tijden volgen z.s.m.
   VVM Bureau, Utrecht Community (UCo)
   2e Daalsedijk 6a, 3551 EJ Utrecht

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

De laatste jaren wordt al volop ervaring opgedaan met de teelt van vis en algen op zee. Niet voor niets zet het Klimaatakkoord in op blauwe teelt: zeewier, mosselen en oesters uit de Noordzee. De grootschalige ontwikkeling van ze omvang betekent een transitie in het voedselsysteem. Het ontwikkelen van nieuwe teeltsystemen, producten en logistieke ketens zal samengaan met een verkleining van het beschikbare zeeoppervlak voor de visserij. Ook vraagt deze omslag om grootschalige verwerkingscapaciteit in havens.

Wat is de milieu- en ecologische impact van dit alles? Wat zullen burgers vinden van de nieuwe “blauwe” zilte producten? En welke spelers zijn aan zet om deze transitie in goede banen te leiden? Het VVM Café gaat het gesprek hierover aan met vertegenwoordigers van de aquacultuurindustrie, visserij, retail en de logistiek. Gezamenlijk wordt verkend wat de te verwachten positieve en negatieve impacts van deze transitie zijn en wat nodig is om die te stimuleren dan wel te verminderen.

Voorlopig programma - tijden volgen z.s.m.

Inloggen

Welkom en opening door sectie Maritiem

Presentaties door sprekers:         

           - Jasper Veen (Noordzeeboerderij)

           - Willem Brandenburg (WUR/Plant Research International )

           - Mendelt Tilleman (Umameats)

Einde VVM Café

 

  Delen

  Twitter mee via # @VVMbureau

Tarieven

Vroegboektarief t/m 30 april

€ aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM Sectie .