VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
𝕏
Windmolens

Excursie naar Windplan Blauw van SwifterwinT

studiemiddag

SwifterwinT B.V. en Nuon ontwikkelen Windplan Blauw, een windpark in Flevoland ten noorden van Lelystad en Swifterbant. 74 bestaande windturbines worden vervangen door 61 grotere windturbines (met een totaal vermogen van 215 - 300 MW). De bouw van het park is voorzien vanaf 2021.

  Zet in uw agenda

  woensdag 30 mei 2018
  13:00 - 17:00

         LET OP: adres gewijzigd naar
  SwifterwinT BV
  Maalstroom 2
   8255 RN Swifterbant

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

Om de effecten op landschap en natuur te kunnen bepalen is voor dit Windplan een MER opgesteld. Om tot in detail te laten zien hoe het windpark er uit komt te zien is daarnaast gebruik gemaakt van een 3D - model.


De VVM organiseert op 30 mei 2018 een excursie naar dit project. De MER-coördinator van dit project Jimme Zoete (Witteveen+Bos) presenteert het MER en geeft aan waar een MER voor een windpark aan moet voldoen. Het MER heeft met een gefaseerde aanpak bijgedragen aan de participatie en aan een gedragen windplan. Ingenieursbureau ROM3D demonstreert het gebruikte 3D - model waarmee de opstelling en de landschappelijke inpassing is onderzocht. Swifterwint presenteert de participatie vanuit de omgeving in het project. Op het programma staat ook een bezoek aan het toekomstige windpark en, indien mogelijk bekijken we een windturbine van binnenuit. We hopen dat de weergoden bijdragen aan een mooie winderige voorjaarsdag.

Link naar website Windplan Blauw: windplanblauw.nl

Programma

13:00 Ontvangst met koffie/thee

13:30   Presentatie Jimme Zoete (Witteveen+Bos), de MER-coördinator van dit project presenteert het MER en geeft aan waar een MER voor een windpark aan moet voldoen. Het MER heeft met een gefaseerde aanpak bijgedragen aan de participatie en aan een gedragen windplan.

14:00 Demonstratie Bram van Rooij (ROM3D) van het gebruikte 3D - model, waarmee de opstelling en de landschappelijke inpassing is onderzocht.

14:30 Presentatie Erik van Norren (WP Blauw) - de participatie vanuit de omgeving in het project.

15:00 Een bezoek aan het toekomstige windpark met een bus en, indien mogelijk bekijken we een windturbine van binnenuit.

17:00 Einde programma

 

  Tarieven & aanmelden

Aanmelden

Vroegboekkorting t/m 16 mei

€ 64,50 Reguliere deelnemers
€ 49,50 VVM-leden
€  9,50     Recent afgestudeerde leden
€  9,50     Studentleden

Regulier tarief (vanaf 17 mei)

€ 74,50 Reguliere deelnemers
€ 59,50 VVM-leden
€   9,50   Recent afgestudeerde leden
€   9,50 Studentleden

De kleine lettertjes
Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de VVM Sectie M.E.R

  Delen:

  Twitter mee via#WindplanBlauw @VVMbureau
Download de flyer
Deel het Facebookevent
Deel de LinkedIn Post