VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

Bezoek ons op: 
Windmolens - CC0 TanTanika via pixabay

De Staat van het Nederlandse Klimaat

 

Talkshow

Eind van dit jaar moet Nederland de uitstoot van broeikasgassen met 25 procent hebben verminderd ten opzichte van de uitstoot in 1990. Het einde van het jaar nadert met rasse schreden, dus is het de vraag of Nederland dat gaat halen. De talkshow ‘De Staat van het Nederlandse Klimaat’ maakt de balans op.

  Zet in uw agenda

  donderdag 19 november 2020
   19:30 - 21:00
  volgt nog

Let op, aan deze activiteit zijn deelnamekosten verbonden. Ga naar de kosten>>

 

In een talkshow buigen vijf betrokkenen zich over de resultaten die Pieter Boot, sectorhoofd Klimaat, Energie en Lucht van het Planbureau voor de Leefomgeving, zal presenteren. Wat gebeurt er als Nederland die 25 procent niet haalt? En mocht het wel gelukt zijn, kunnen we op de huidige voet verder of zijn er meer ingrijpende acties nodig? Wat voor effecten hebben de coronapandemie, de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen en de Green Deal van Frans Timmermans op het Nederlands klimaatbeleid? Veel vragen die we voorleggen aan vijf personen die actief zijn binnen het bedrijfsleven, politiek, financiële sector, milieubeweging en de jongere generatie.

Eén van de vijf betrokkenen is Dennis van Berkel van Urgenda, klimaatjurist bij Urgenda. Hij kan worden beschouwd als de motor achter de Urgenda-zaak. “Het recht inzetten voor de bescherming van huidige en toekomstige generaties tegen de gevolgen van klimaatverandering – dát is mijn visie en dat is waar ik met Urgenda vol voor ga.”

Kijk en luister mee naar de talkshow en stel ook jouw vragen.

 

  Delen

  Twitter mee via #StaatvhKlimaat @VVMbureau

Tarieven

Tarieven volgt zo spoedig mogelijk

De kleine lettertjes

Tarieven zijn inclusief BTW. Wij controleren of u recht heeft op een korting. Bij annulering minder dan een week voor aanvang zijn de volledige deelnamekosten verschuldigd. Bij aanmelding minder dan een week voor aanvang, garanderen we niet meer dat u alle informatie tijdig ontvangt. Lees meer in onze algemene voorwaarden (.pdf).

 

  Meer weten? Enthousiast geworden?

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van Alphons Rommelse van de VVM Sectie Klimaat en Energie.