VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Zoom gebruiken zonder het te installeren

Wilt u de bijeenkomst volgen zonder Zoom te installeren? Dat kan, en wel op twee manieren:

 1. Gebruik via de browser. U heeft hiervoor een redelijk moderne versie van uw browser nodig. Op dit moment worden in ieder geval Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en de meest recente versie van Microsoft (Chromium) Edge werkt waarschijnlijk ook.
  • Zodra u een deelnamelink ontvangt, opent u die in uw browser. U krijgt dan de suggestie dat u iets wil downloaden. Download het niet en klik op het blauwe click here (to launch the meeting). Soms wordt er nogmaals gesuggereerd dat u iets wil downloaden, doe ook dat niet en klik nu op join from your browser. U geeft uw naam in en zit dan in de meeting.

 2. U kunt ook inbellen (binnen Nederland tegen lokaal tarief). U zult begrijpen dat daarmee veel functionaliteiten van video-conferencing verloren gaan.
  Houd dan het Meeting ID en het wachtwoord bij de hand en bel:
  • 020-7940854; of
  • 020-7946519; of
  • 020-7946520; of
  • 020-7947345; of
  • 020-2410288.

Voor de beste ervaring voor zowel u als de overige deelnemers, raden wij aan gebruik te maken van bekabeld internet, een pc+webcam of laptop, met daarop de Zoom-applicatie, waarop u bent ingelogd met uw Zoom-account, en een aangesloten headset.

Goed om te weten

De VVM gebruikt Zoom omdat het voor ons de best passende optie is qua gebruiksvriendelijkheid, server-stabiliteit, audiovisuele kwaliteit, functionaliteit en prijs. Zoom is veel in het nieuws omtrent privacy en beveiliging, het VVM Bureau houdt dit nauwlettend in de gaten.
De volgende zaken zijn daarbij goed om te weten:
 • Een deel van de issues betreft de gratis variant, de VVM heeft een betaald (‘pro’) account;
 • Zoom heeft in de afgelopen drie maanden sprongen gemaakt in het verbeteren van de software, en lijkt dat de komende tijd voort te zetten. Wie de software actueel houdt, heeft significant minder te vrezen;
 • Al onze Zoom-sessies zijn beveiligd met een wachtwoord, en om er aan te kunnen deelnemen, moet de host (VVM Bureau) u toelaten. Dat maakt de kans op ‘Zoombombing’ vrijwel nihil;
 • De servers van ons Zoom account staan in Europa en de VS.
 • De Zoom-verbinding is op dit moment heel behoorlijk versleuteld (AES 256-bit GCM, voor de technisch onderlegden), maar (nog) niet end-to-end. Dat betekent dat er een bescheiden risico is op ‘afluisteren’. We raden altijd aan om in een Zoom-sessie geen informatie te delen waarmee externen schade kunnen toebrengen aan u of uw onderneming. In verreweg de meeste sessies die de VVM ondersteunt, zal dat zeker geen probleem vormen. (Er is ook geen sprake van bijvoorbeeld medische dossiers o.i.d..)
De informatie over Zoom op de website van Bits of Freedom (een bron die wij dankbaar raadplegen voor deze dilemma’s) is inmiddels helaas al enige tijd oud. Zoom heeft een storm van kritiek over zich heen gekregen, en heeft zich die kritiek behoorlijk aangetrokken. Andere aanbieders zaten wat meer onder de radar en hebben dus minder in de spotlights gestaan. Er zijn ook aanbieders die geen grote meetings aankunnen, of alleen geschikt zijn als webinar-tool, en niet voor meetings.
 
Voor mensen die geen Zoom mogen of kunnen installeren op hun apparatuur, bieden wij alternatieven om toch bij een Zoom-sessie te kunnen zijn - vandaar de bovenstaande informatie. Overigens raden wij dan het delen van informatie waarmee externen schade kunnen toebrengen aan u of uw onderneming, nog steeds af - net zoals met bijeenkomsten in de fysieke wereld.