VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

QRA-berekenen? Doe het goed!

2-daagse praktijkcursus Externe Veiligheid

Op 28 mei 2018 wordt vindt de verdiepingsdag plaats van deze cursus, een vervolg op deze cursus. Voor meer informatie over de verdiepingsdag, klik hier.

De sectie EV organiseert cursusdagen voor de beginnende en gevorderde risico-analist. De cursus is gericht op professionals die de cursus (of vergelijkbaar niveau) bij het RIVM hebben gevolgd en nu in de dagelijkse praktijk QRA's opstellen en/of controleren. Je hebt behoefte aan een professionele collega, die samen met jou de ingevoerde parameters controleert en de finesses van de berekeningen met Safeti-NL kent. Je vraagt je af: is mijn aanpak juist? Kan de analyse eenvoudiger?

De nieuwe versie voor Safeti-NL wordt verwacht maar een zekere invoeringsdatum is er nog niet. Reden te meer om de kennis met de huidige versie van Safeti-NL bij te houden.

Cursusleiding

  • De cursusleider Rudy Bos (Silva Consultancy) is een zeer ervaren QRA-deskundige met kennis van het werkveld vanuit overheid en bedrijfsleven. Eerder heeft hij deze QRA-cursus naar volle tevredenheid verzorgd.
  • Cursuscoördinator Ad Koetsier is als consultant werkzaam voor overheid en bedrijfsleven en adviseert op het vakgebied externe veiligheid zowel beleidsmatig als technisch. Hij is tevens lid van de VVM-sectie Externe Veiligheid.

2-daagse praktijkcursus

Het maken van een kwantitatieve risicoanalyse (QRA) vormt de basis van het externe veiligheidsbeleid. Gezien de vele ontwikkelingen op dit vlak, is permanente educatie een van de pijlers van de professional. Doe je dit niet, dan dreigt in de waan van alledag de kwaliteit achteruit te gaan. Zo heeft een goede QRA een vaste uitkomst, maar worden rekenfouten in berekeningen niet altijd opgemerkt. De cursus sluit aan bij de VTH-kwaliteitscriteria 2.1 voor externe veiligheid.

De 2-daagse cursus 'QRA-berekenen? Doe het goed!' spijkert u helemaal bij. Doelgroep zijn professionals die minimaal één QRA hebben opgesteld. De VVM wil een platform bieden voor deze vragen en op de cursusdagen kun je je specifieke vragen (en ervaringen) kwijt.

Doelgroep

De cursus is gericht op de professional die zelfstandig een QRA wil opstellen of controleren en daarbij tegen praktische vragen oploopt. In veel organisaties is de kennis met rekenen verspreid in de organisatie of ben je afhankelijk van collega’s bij andere diensten. Je bent op hoofdlijnen bekend met de handleiding risicoberekeningen Bevi (Hari).

Voor een optimaal resultaat van de cursus is een basisniveau wenselijk. Dit is:

  • Introductiecursus RIVM voor Safeti-NL of vergelijkbaar niveau
  • Handleiding risicoberekeningen Bevi is op hoofdlijnen bekend
  • HBO-werk- en denkniveau.

De VVM wil een platform bieden voor deze vragen en op de cursusdagen kun je je specifieke vragen (en ervaringen) kwijt.

Verdere informatie

De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de cursuscoördinator Ad Koetsier,  

reisteoK.dA.[antispam].@domaco.nl van de VVM Sectie Externe Veiligheid. VVM kan in het geval van onvoldoende inschrijvingen deze cursus annuleren tot uiterlijk 2 weken voor aanvang.

Heb je al veel ervaring met het opstellen en controleren van de QRA. Zie dan ook de cursus “Verdiepingsdag Safeti-NL”.

Annuleringsvoorwaarden 

Tot een maand vooraf kunt u kosteloos annuleren. Mocht u binnen een maand voor aanvang van de eerste cursusdag uw inschrijving willen annuleren, dan bent u VVM de volledige deelnamekosten verschuldigd. U behoudt wel het recht om:

  • een collega in uw plaats aan te melden, deze persoon treedt dan in uw rechten;    of
  • tegen betaling van 10% van de deelnamekosten met voorrang deel te nemen aan een eventuele herhaling van de cursus. 

Datum

Vrijdag 14 en 21 september 2018

Tijden

09.00 - 17.00 uur

Locatie

VVM Bureau, Arthur van Schendelstraat 758, 3511 MK Utrecht

Kosten 2-daagse cursus (excl. BTW, incl. lunch)

VVM leden € 1395,-
Niet-leden € 1495,-

Het maximale aantal deelnemers is 10.

Van de cursisten wordt verwacht dat zij een eigen laptop met het programma Safeti-NL meenemen.

Informatie over Verdiepingsdag

meer info

 

Locatie

VVM Bureau, Arthur van Schendelstraat 758, 3511 MK Utrecht

 

Organisatie

De cursus is een initiatief van VVM sectie Externe Veiligheid

 

Logo VVM

 

Deel met collega's en vrienden!

Deel via | |  

Wilt u deze cursus bekend maken aan geïnteresseerden binnen uw netwerk?