VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

“Kort over lang geleden”

Geplaatst op 06-06-2017  -  Categorie: VVM-leden in het nieuws  -  Auteur: Jan Juffermans  -  Bron: Jan Juffermans

Tijdens een verblijf in Italië schreef Jan Juffermans vorig jaar een groot deel van zijn memoires. Later dat jaar werd de tekst afgerond en dit voorjaar kwam er een boekje over uit in een beperkte oplage. Die was bestemd voor zijn familie, vrienden en (oud)collega’s. Hij hield het allemaal kort, vandaar ook de titel van het boekje: ‘Kort over lang geleden – Mijn mini-memoires op een kleine Aarde’. In 36 pagina’s  is  zijn levensloop beschreven en geïllustreerd. Natuurlijk komt zijn lange periode op De Kleine Aarde – tot juni 2010 – uitvoerig aan de orde.

Van Oegstgeest tot Boxtel
Het verhaal begint in zijn geboorteplaats Oegstgeest (1945),  daarna verhuist hij naar Valkenburg aan de Rijn om in 1978 in Boxtel aan de Dommel te belanden om bij De Kleine Aarde te gaan werken. Nu het grootste deel van de gedrukte oplage van 125 stuks zijn bestemming heeft bereikt is voor belangstellenden de e-boek-versie beschikbaar gekomen. Stuur voor toezending van een exemplaar van dit e-boek een email aan snamreffuj.naj.[antispam].@voetafdruk.eu  

Bibliografie op nieuwe site
Aanvankelijk werkte Jan Juffermans vooral als grafisch ontwerper en uitgever, maar op De Kleine Aarde werd hij meer de schrijver van vele artikelen, boeken, brochures en nog andere uitgaven; zie de bibliografie op zijn (nieuwe) site www.janjuffermans.nl Tot op de dag van vandaag is hij zowel landelijk als lokaal actief en geeft nog altijd lezingen over duurzaamheid en het belang van de Mondiale Voetafdruk-methode.