VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Natuur gebukt onder 'coronadrukte'

Geplaatst op 30-01-2021  -  Categorie: VVM-leden in het nieuws  -  Auteur: Hans Olsthoorn

VVM-lid Hans Olsthoorn schreef een artikel in de digitale krant Haarlem Nieuws.

Meer over Hans Olsthoorn>>

Natuur gebukt onder 'coronadrukte' | Haarlem.nieuws | 30 januari 2021

Columnist en zelfstandig adviseur groene gebiedsontwikkeling en duurzame energie Hans Olsthoorn houdt pleidooi: “Herstel de rust in de natuur; haal de bezoekersdruk van natuurgebieden!” Natuurgebieden zijn in trek in de coronacrisis. De drukte in de natuur lijkt zelfs te escaleren. De NOS berichtte deze week dat een schaapsherder zelfs is bespuugd en dat zijn (haar?) honden waren getrapt, omdat heetgebakerde landgenoten geen genoegen namen met even moeten wachten op een passerende kudde.

Lees het hele artikel op haarlem.nieuws>>

Schiphol óók mainport voor coronavirus | LinkedIn | 21 december 2020

Het tumult over de overvolle vertrekhallen op Schiphol is het zoveelste bewijs dat de luchtvaart een heel kwetsbare schakel is in het bestrijden van het coronavirus. Afgelopen zomer was er al veel te doen over de uitzonderingspositie van de luchtvaart. Terwijl overal de 1,5 meter afstand in gold, konden volle vliegtuigen vertrekken naar vakantiebestemmingen. Al in het voorjaar, na de uitbraak van het SARS-Covid-19-virus in Wuhan, toonden de eerste studies aan dat de luchtvaart verantwoordelijk was voor de snelle wereldwijde verspreiding.

Lees het hele artikel op LinkedIn>>

Regionale energiestrategieën: wél CO2-neutraal maar niet echt duurzaam!? | LinkedIn | 19 mei 2020

De gemiddelde Nederlander gebruikt circa 3,5 wereldequivalenten aan grondstoffen en energie. Een echt duurzame leefstijl komt uit op één. Voor mijzelf heb ik ook nog een weg te gaan met dik twee keer de wereld; al mijn vegetarische maaltijden, treinreizen, fietstochten en 13 zonnepanelen op het dak ten spijt! Voor Nederland is er een nog langere weg te gaan om haar grondstoffen- en energieverbruik te verminderen. Earth Overshoot Day viel in Nederland dit jaar al op 3 mei! 

Lees het hele artikel op LinkedIn>>


Over Hanshans-olsthoorn

Hans is als zelfstandige werkzaam als project- en procesmanager klimaatadaptatie en energietransitie. Hij is VVM-lid sinds 2019 en actief in de VVM-sectie Water.

https://www.linkedin.com/in/hansolsthoorn/ 

https://twitter.com/beterproject 

www.waardevolgroen.nl