VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

We leven op te grote voet

Geplaatst op 25-04-2017  -  Categorie: VVM-leden in het nieuws  -  Auteur: Jan Juffermans VVM-lid en Hans Lyklema

 

Jan Juffermans (@LinkedIn)VVM-lid Jan Juffermans schreef samen met Hans Lyklema een artikel voor de Brabant Pers over het probleem van de bevolkingsgroei.

We leven op te grote voet | 24 maart 2017

In dit artikel schrijven ze over het probleem dat dit nog een taboe is in de landelijke politiek. In 2050 zijn we namelijk met 9,9 miljard mensen op deze planeet! We gebruiken nu al meer dan de Aarde kan opbrengen. Veel regeringen, bedrijven en andere instellingen profiteren van deze bevolkingsgroei door oplossingen te 'verkopen' terwijl ze niks aan de oorzaak van het probleem doen. Bevolkingsbeleid kan dit probleem en andere economische en sociale problemen oplossen. Ook zal het de geboorte van miljoenen ongewenste kinderen per jaar voorkomen. Zal de nieuwe regering het probleem erkennen en de taboe doorbreken?

Lees het hele artikel op bd.nl>>

Ongewenste kinderen moeten we zéker helpen voorkómen
Waar blijft toch het bevolkingsbeleid? | november 2016

Door Jan Juffermans en Hans Lyklema

Waarom is al bijna iedereen het erover eens dat de groei van de wereldbevolking een groot probleem is, maar durft toch nog geen enkele politieke partij in Nederland voorstellen te doen voor bevolkingsbeleid, zonder dwang? Intussen wordt er wel geprofiteerd van dat taboe door bedrijven en instellingen die graag hun eigen oplossingen 'verkopen' met verwijzing naar het bevolkingsvraagstuk, zonder iets aan de oorzaken te doen.

Lees meer op husserl >>