VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Kijk verder dan je eigen organisatie

Geplaatst op 16-05-2023  -  Categorie: VVM-leden in het nieuws  -  Auteur: Jos Dolstra  -  Bron: VNG

jos-dolstra-2021VVM-lid Jos Dolstra, voorzitter van de sectie Milieurecht & Praktijk en projectgroep Dag van de Omgevingswet publiceert regelmatig artikelen.

Meer over Jos>>

'Kijk verder dan je eigen organisatie' | Aan de slag met de Omgevingswet | 16 mei 2023 

Binnen het Rijk maken programmamanagers van de verschillende rijkspartijen metersJos Dolstra met de van de Omgevingswet. In deze serie interviews maken we kennis met hen. Deze keer komt Jos Dolstra aan het woord. Hij werkt als programmamanager bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Ook is hij lid van het Veranderteam implementatie Omgevingswet Rijk.

Lees hier het artikel>>

De bruidsschat en de Raad | Podcast VNG | 28 augustus 2020 

In de negende podcast van de serie ‘de Raad en de Omgevingswet’ wordt het onderwerp bruidsschat besproken. Pascale Georgopoulou gaat hierover in gesprek met Jos Dolstra, senior-adviseur bij het programma Omgevingswet van de VNG. Samen bespreken zij wat de bruidsschat nu eigenlijk is en de rol van de Raad en de bruidsschat. Ook gaan zij in op de relatie tussen de bruidsschat en de kerninstrumenten van de Omgevingswet.  

Luister hier de podcast>>

Van opruimen naar inrichten | VNG | juni 2019 

Nadat mijn zolder eindelijk is opgeruimd, is het tijd om de zolder opnieuw in te richten. Al het benodigde materiaal, in de vorm van stellingkasten en dozen, is hiervoor beschikbaar. Nu nog tijd vrijmaken en mijn handen uit de mouwen steken. Door Jos Dolstra, als adviseur Wet- en regelgeving en kerninstrumenten verbonden aan het programma Invoering Omgevingswet bij VNG.

Lees hier het artikel>>

Van opruimen naar inrichten | iBestuur | 13 juni 2019 

Nadat mijn zolder eindelijk is opgeruimd (zie VNG-artikel hieronder), is het tijd om de zolder opnieuw in te richten. Al het benodigde materiaal, in de vorm van stellingkasten en dozen, is hiervoor beschikbaar. Nu nog tijd vrijmaken en mijn handen uit de mouwen steken.

Lees hier de weblog>>

Begin aan je omgevingsplan, het ruimt lekker op! | VNG | februari 2019 

De zolder moet opgeruimd. Het is er overvol met mappen en dozen met sentimentalia: brieven, werkstukken van vroeger en nog veel meer. Je moet er een keer doorheen. Wat bewaar je, wat niet en waarom? Met de gedachte aan duizend moeilijke beslissingen zakt de moed in m’n schoenen. Het is groot en veel. Door Jos Dolstra, als adviseur Wet- en regelgeving en kerninstrumenten verbonden aan het programma Invoering Omgevingswet bij VNG.

Lees hier het artikel>>

Opruimen! | iBestuur | 25 februari 2019 

De zolder moet opgeruimd. Het is er overvol met mappen en dozen met sentimentalia: brieven, werkstukken van vroeger en nog veel meer. Je moet er een keer doorheen. Wat bewaar je, wat niet en waarom? Met de gedachte aan duizend moeilijke beslissingen zakt de moed in m’n schoenen. Het is groot en veel.

Lees hier de weblog>>

Op weg naar het omgevingsplan | iBestuur | 15 oktober 2018 

De Omgevingswet, die op 1 januari 2021 in werking treedt, geeft gemeenten meer mogelijkheden om ambities in de fysieke leefomgeving te realiseren. Dit kan met nieuwe juridische en digitale instrumenten, meer bestuurlijke afwegingsruimte en een andere werkwijze en dienstverlening.

Lees hier de weblog>>

Bereid u voor op de Omgevingswet | Stadswerk | februari 2016 

De Omgevingswet komt eraan en hoewel eind 2018 nog ver weg lijkt, is het verstandig om tijdig te starten met de voorbereidingen opd e wet. Ook nu is het al mogelijk om te gaan werken in lijn met het gedachtengoed achter de wet. In dit artikel enkele aandachtspunten.

Lees hier het artikel in Stadswerk Magazine>>

 


Over Jos Dolstra

Jos Dolstra   is senior adviseur bij de Arena Consulting Group BV. Hij is VVM-lid sinds 1999 en voorzitter van de VVM-sectie Milieurecht & Praktijk sinds 2004. Hij is initiator van de Dag van de Omgevingswet, die VVM jaarlijks organiseert sinds 2012.