VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Martin Kroon op NPO Radio 1: Fileveroorzaker op de bon

Geplaatst op 06-03-2018  -  Categorie: VVM-leden in het nieuws  -  Auteur: Martin Kroon  -  Bron: NPO 1

vvm-lid-martin-kroon-4x4-publishVVM-lid Martin Kroon is geregeld in het nieuws.

Fileveroorzaker op de bon | 6 januari 2018

VVM-lid Martin Kroon was afgelopen 6 januari te horen op NPO Radio 1 over het beboeten van de fileveroorzaker.
Beluister hier het fragment>>

Dit was naar aanleiding van zijn ingezonden stuk in de Volkskrant van 2 januari: 

"Geachte redactie,

Lezer Aad Overweg kan leuk rekenen maar biedt geen oplossing voor de soort files die al jaren in aantal en ernst toenemen, de accidentele files door ongelukken.

Die worden elk uur op de radio gemeld. Als je erin gevangen zit - soms uren - kun je geen kant op. Macro-economisch enorm schadelijk, maar de dader (die geen afstand hield of zat te appen) komt er met een kleine boete vanaf. Civielrechtelijk is daar geen zaak van te maken. Dat moet het strafrecht dus doen. Ik stel voor om de boete proportioneel te maken aan de duur en lengte van de file achter de daderauto. Bijvoorbeeld 1000 euro per uur/kilometer file per rijstrook. Als dat niet helpt, dan weet ik het niet meer……

M.v.g.,
Martin Kroon, oud-projectleider rijsnelheden en rijgedrag/ instructeur Het Nieuwe Rijden"

 

Martin Kroon in het nieuws over Het Nieuwe Rijden en 130 km/uur | mei-september 2017

VVM-lid Martin Kroon was deze zomer een aantal maal in het nieuws o.a. naar aanleiding van zijn eerder gepubliceerde artikel in Trouw/Opinie van 18 mei 2017

Beluister hier de uitzending van de Tros Nieuwsshow (NPORadio 1, 27 mei). Martin geeft daarin uitleg over het verband tussen de stijging van het aantal verkeersdoden en de verhoging van de maximum snelheid naar 130 km/uur.

Beluister hier de uitzending van Vroege Vogels (NPORadio 1, 30 juli). Hierin houdt Martin een pleidooi voor het hervatten van de campagne voor Het Nieuwe Rijden.

Stop met die desastreuze 130 km/uur - 5 juni 2017

Triest dat er 629 verkeersdoden en een 'Manifest Verkeersveiligheid' voor nodig zijn om verkeerveiligheid weer op de agenda te krijgen, vindt Martin Kroon, oud-projectleider snelheid en rijgedrag bij de Rijksoverheid.

Lees het volledige opiniestuk in dagblad Trouw van 18 mei 2017.