VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

Babette Porcelijn met De Verborgen Impact veel in het nieuws

Geplaatst op 18-03-2018  -  Categorie: VVM-leden in het nieuws  -  Auteur: Babette Porcelijn  -  Bron: Think Big Act Now

babatte-porcelijn-c-twitter

Drie spannende dingen

Maart 2018

  • Zondag 18 maart was Babette te zien in de aflevering van VPRO Tegenlicht. Bekijk de aflevering hier>>
  • De Franse versie van De verborgen impact komt eraan! Seuil, een gerenommeerde uitgever, heeft het boek aangekocht en in mei verschijnt Notre empreinte cachée al in de Franse boekhandels. 
  • In april start Babette met het onderzoek voor haar nieuwe boek. Ze trekt er anderhalf jaar voor uit, en de deur van de studio gaat weer op slot.

Jouw verborgen Impact

Oktober 2017

VVM-lid Babette Porcelijn heeft een app gemaakt om je eigen 'verborgen impact' in kaart te brengen. Kijk hier>> 

Hiermee is ze al meerdere keren in het nieuws geweest, zoals:

Think Big goes USA

24 april 2017

VVM-lid Babette Porcelijn, ook spreker op de Nationale Milieudag, schreef het boek "De verborgen impact" wat veel media-aandacht krijgt. Er zijn in Nederland al 3000 boeken verkocht! De afgelopen maanden heeft ze het boek naar het Engels vertaald en aangepast aan de Amerikaanse situatie om het boek ook in Amerika te kunnen verkopen. Ze is begonnen aan een crowdfunding campagne om het onderzoek wat nodig is om te kijken waar de grootste verborgen impact is te bekostigen.

Babette Porcelijn met De Verborgen Impact in de publiciteit

15 augustus 2016

VVM-lid Babette Porcelijn heeft met haar boek "De Verborgen Impact" veel publiciteit gehaald. Ook was zij aanwezig op de Nationale Milieudag!

AANBIEDING: VVM-leden kunnen het boek, zo lang de voorraad strekt, met korting afhalen bij het VVM-bureau. Zij betalen niet €22,50 maar €17,50 (incl. BTW).

Auteur van de maand Babette Porcelijn - interview door PUMBO - 15 augustus

In het interview gaat Babette in op haar ervaringen met het schrijven, uitgeven en promoten van haar boek 'De Verborgen Impact'.

Kijk het interview terug >>

Column in AD: "Less is more" - 27 mei - door Pauline Bijster

"Het makkelijkste is natuurlijk om te denken dat we er zelf niet zoveel aan kunnen doen. In 2050 zit er meer plastic in de oceaan dan vis. Bijna de helft van de Amazone is al verdwenen. En in Nederland is nog maar 15 procent van de oorspronkelijke [...]"

Lees de hele column op AD.nl>>  

Interview met Babette op NPO Radio 1: 25 mei

"Wij consumenten belasten de aarde voortdurend. Met dagelijkse dingen zoals douchen, autorijden, eten, de verwarming in ons huis en de vliegreizen die we voor onze vakanties maken. Echter schuilt de grootste vervuiling in onze continue aanschaf van spullen zoals gadgets, boeken en prullaria."

Kijk het interview terug >> 

Artikel in de Volkskrant: "Koop eens een jaar geen gadgets" - 21 mei - door Jeroen Trommelen

"Als een soort Alice in Wonderland heeft Babette Porcelijn onderzocht hoe het milieu ervoor staat. Haar relaas staat in De Verborgen Impact

Twee jaar geleden zat inustrieel ontwerper Babette Porcelijn thuis op de bank, toen haar man vertelde dat de zestien grootste containerschepen [...]"

Lees de artikel in de Volkskrant>> 

BNR Duurzaam: VVM-lid Babette Porcelijn aan het woord over haar boek "Verborgen energie" - 22 februari

Het boek 'Verborgen energie in het dagelijks leven' laat zien wat je échte energieverbruik is, wat het effect is op onze planeet en wat jij eraan kunt doen.

Luister het fragment (eerste 8 minuten) van BNR Duurzaam>>

Over Babette Porcelijn

Babette heeft haar eigen communicatiebureau, Studio Babette Porcelijn. Zij helpt daar bedrijven en organisaties hun verhaal begrijpelijk en aantrekkelijk te maken voor poubliek door de inhoud én de vormgeving te ontwikkelen. Haar specialisatie is duurzaamheid. Ook is zij initiatiefnemer van Think Big Act Now. Babette is sinds 2015 lid van VVM. 

Meer nieuws en info op www.thinkbigactnow.nl