VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Recycling Award voor Cintha Kemp

Geplaatst op 29-11-2018  -  Categorie: VVM-leden in het nieuws  -  Auteur: Cintha Kemp  -  Bron: UU

cintha-kemp-liWoensdag 21 november heeft VVM-lid en oud-vrijwillger Cintha Kemp de Recycling Award 2018 gewonnen met haar scriptie over hoe de RAI meer circulair kan worden. 

Over het onderzoek

Cintha studeerde aan de Universiteit van Utrecht en volgde daar het masterprogamma Sustainable Development. Voor het afstuderen deed zij onderzoek bij de RAI in Amsterdam waar zij de afvalstromen en de verwerking daarvan in kaart bracht. Van daaruit kwam een aantal aanbevelingen hoe de RAI er voor kan zorgen dat er niet alleen minder afval geproduceerd wordt, maar ook hoe het afval dat nog vrijkomt beter gerecycled en verwerkt kan worden.

De Recycling Award

De Recycling Award is een prijs van de recyclingsindustrie voor onderzoek van studenten van Hogescholen en Universiteiten, die recycling en circulariteit in Nederland een stap verder kan brengen. Een vakjury bestaande uit experts uit de recyclingindustrie en onder leiding van BRBS Recycling beoordeelt de inzendingen.

Lees het bericht op uu.nl

Over Cintha Kemp

Cintha is sinds afgelopen september Social Compliance Coordinator bij WE Fashoin. Tot die tijd was zij vier jaar lang vrijwilliger bij VVM.