VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Congresbundel belicht Omgevingswet van alle kanten

Geplaatst op 01-03-2021  -  Categorie: Persberichten

Op 26 februari 2021 verscheen de congresbundel naar aanleiding van de Dag van de Omgevingswet 2020. ‘Dag’ moet ruim worden gezien: door de bijzondere omstandigheden vond het congres verspreid over twee weken plaats en geheel online. De negende editie, met ruim 500 deelnemers en een rijke oogst aan inzichten en informatie, was opnieuw zeer succesvol. Eén ding bleef in ieder geval hetzelfde: net als andere jaren is er weer een congresbundel verschenen met een uitgebreide terugblik. ‘D-Day nadert voor megawet in wording’ is, met de beoogde inwerkingtredingsdatum per 1 januari 2022, de toepasselijke titel. De congresbundel geeft in ruim 80 pagina’s niet alleen een mooie terugblik op het congres, maar biedt ook een schat aan informatie voor ieder die snel op de hoogte wil zijn van de actualiteiten rond de Omgevingswet.

Arjan Nijenhuis, MT lid van het DG Omgevingswet bij het Ministerie van BZK kreeg het eerste exemplaar overhandigd door Jos Dolstra, initiatiefnemer van het congres en voorzitter van de VVM sectie Milieurecht en Praktijk. “Arjan Nijenhuis is al vanaf de eerste editie betrokken bij dit congres”, aldus Dolstra. “Als organisator zijn we vereerd dat hij het eerste exemplaar in ontvangst wilde nemen. We zijn erg blij met de betrokkenheid en ondersteuning van het ministerie bij de Dag van de Omgevingswet.” Arjan Nijenhuis is blij met het verschijnen van de nieuwe bundel: “De verschillende edities van de Dag van de Omgevingswet hebben altijd geleid tot nieuwe energie, nieuwe inzichten en nieuwe ideeën”

Belangstellenden konden de overhandiging volgen via Zoom en hun vragen stellen. Rachel Heijne, directeur van de VVM, trad op als gespreksleider. “Door de spreiding over meerdere dagen konden de deelnemers aan een groot aantal van de meer dan dertig deelsessies deelnemen. En door minder reistijd en lagere kosten was het bereik nog groter dan in andere jaren. Maar als het even kan organiseren we volgende editie weer fysiek, dus zet 14 oktober in ieder geval alvast in je agenda!” geeft Heijne de deelnemers mee.

‘D-Day nadert voor megawet in wording’ lezen?

Een gedrukt exemplaar is tegen een vergoeding van € 12,50 (incl. verzendkosten) beschikbaar en is per mail bestellen: bureau@vvm.info o.v.v. ‘Omgevingswet’.

De PFD is gratis te downloaden.

Download de congresbundel

persfoto-congresbundel-omgevingswet-2020

Arjan Nijenhuis van het DG Omgevingswet van het ministerie van BZK ontvangt uit handen van Jos Dolstra, voorzitter van de VVM-sectie Milieurecht en Praktijk, het 1e exemplaar van de terugblik op de Dag van de Omgevingswet 2020.