VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Food for Thought - een geslaagd duurzaam diner

Geplaatst op 04-06-2019  -  Categorie: Artikelen  -  Auteur: Danique Wiertsema

Met de VVM Jong sectie kijken we terug op een geslaagd diner gisterenavond! We zijn hartelijk ontvangen bij InStock en The Greenhouse en hebben genoten van heerlijke gerechten. Hieronder een korte beschrijving bij de foto's!

InStock serveerde ons naast een starter met harissa en een mooi assortiment aan bietenballen, kaasballetjes en falafel haar heerlijke vegetarische burger met frites. De vegetarische burger staat op het seizoensmenu van InStock en varieert qua ingrediënten, afhankelijk van welke groentes er elke week gered worden in de supermarkten! InStock heeft gedurende haar bestaan al bijna 700.000 kg voedsel gered!

 Food for Thought 

Naast de heerlijke gerechten hebben we de deelnemers beter leren kennen aan de hand van diverse stellingen omtrent stadslandbouw, duurzaamheidslabels op voedingsproducten, doggybags en voorrangsregelingen voor lokale ondernemers.

 

Overige foto's: in het circulaire restaurant van The Green House aten we ons nagerecht (chocolade nemesis / crème brûlée). Het restaurant is gebouwd met gerecyclede materialen. Zo zijn de stoelen gemaakt van petflessen, is de vloer gemaakt van hergebruikte klinkers en draait de verwarming voor het overgrote deel op restwarmte van een nabijgelegen kantoorgebouw. De interesse van de aanwezige VVM-ers ging uiteraard vooral uit naar de groenwand (voor het binnenklimaat) en naar de kas, waar kruiden worden gekweekt.

Lees ook de blog van Laurien van der Vaart>>