VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Klimaatplannen kabinet de maat genomen

Geplaatst op 30-01-2018  -  Categorie: Persberichten

Klimaatplannen kabinet de maat genomen

Het groenste regeerakkoord ooit? Een ambitieus, maar risicovol klimaatplan of een plan waarbij de doelen vooral na de regeerperiode liggen? Antwoorden volgen tijdens een ochtenddebat van de VVM op 2 februari in de Haagse Lobby.

Op 2 februari 2018 zit het nieuwe kabinet er exact 100 dagen en dan zijn de wittebroodsweken voorbij. De klimaatplannen konden bij aanvang nog niet op een onverdeeld enthousiasme rekenen. Snel daarop kwam het PBL met een rapportage met als belangrijkste conclusie dat Rutte III zijn eigen geformuleerde klimaatdoelen niet gaat halen met de voorgestelde plannen.

Hoe zijn de plannen van het kabinet verder uitgewerkt? Wat vindt het kabinet van de rapportage van PBL? Hoe kunnen we wel de klimaatdoelen te halen? Welke rol kunnen lokale overheden hierbij spelen? Wat vindt de borgingscommissie van het Energieakkoord ervan? Zijn er betere opties denkbaar, nodig, wenselijk en betaalbaar? Daarover gaat het ochtenddebat dat de VVM op 2 februari in Den Haag organiseert onder de titel ‘Gaat Rutte III de klimaatdoelen van Parijs halen?’

Sprekers zijn:

  • Joris Wijsmuller, wethouder Duurzaamheid, Gemeente Den Haag;
  • Sandor Gaastra, DG Energie van het ministerie van EZ en Klimaat;
  • Pieter Boot, sectorhoofd Klimaat, Lucht en Energie bij het PBL;
  • Faiza Oulahsen, campagneleider Klimaat en Energie Greenpeace;
  • Lot van Hooijdonk, wethouder Verkeer, Mobiliteit, Duurzaamheid en Milieu Utrecht GroenLinks;
  • Heleen de Coninck, universitair hoofddocent Milieuwetenschappen Radboud Universiteit Nijmegen – mede-auteur IPCC-rapporten;
  • Hans Grünfeld, directeur VEMW, belangenbehartiger zakelijke gebruikers van energie en water.

Het ochtenddebat staat onder leiding van Ernst Vuyk (Vuyk Onderzoek Ontwerp & Advies).

Meer informatie over het debat vindt u op www.vvm.info.

Artikelen in media:

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Vertegenwoordigers van de pers zijn van harte welkom het debat bij te wonen. U kunt zich aanmelden via VVM-bureau. Wij zouden het op prijs stellen als u het debat wilt aankondigen in uw medium. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alphons Rommelse, Rommelse Advies, VVM sectie Klimaat en Energie, 06-12 82 03 76 / snohpla.[antispam].@rommelse.nl. Of met Rachel Heijne, directeur VVM, 06 – 207 706 71/ enjieh.r.[antispam].@vvm.info.