VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Megawet in wording uit de luwte

Geplaatst op 24-11-2015  -  Categorie: Persberichten  -  Auteur: VVM - persbericht

Persbericht: Megawet in wording uit de luwte: Eerste Kamer verheugd met ontvangst eerste exemplaar congresbundel Dag van de Omgevingswet 2015.

PERSBERICHT, 24 november 2015

 

Eerste Kamer verheugd met ontvangst eerste exemplaar congresbundel

Overhandiging

Fotobijschrift:

Commissievoorzitter Esther-Mirjam Sent ontvangt uit handen van Jos Dolstra en Rachel Heijne het 1e exemplaar van de publicatie over de Omgevingswet. Foto: VVM 

Download HR-bestand van deze foto>> 

 

Download de publicatie gratis - lage resolutie>>

Download de publicatie gratis - hoge resolutie>>

 

Deel via | |  

 

 

‘Megawet in wording uit de luwte’. Dát is de titel van een publicatie van de VVM over de Omgevingswet. Het eerste exemplaar is vandaag in ontvangst genomen door  senator Esther-Mirjam Sent, voorzitter van de Eerste Kamercommissie voor Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening.

 

De Omgevingswet staat steeds meer in de belangstelling. Dat bleek eens te meer tijdens de met ruim 300 deelnemers uitverkochte Dag van de Omgevingswet op 1 oktober 2015.De publicatie vormt de weerslag van hetgeen tijdens de conferentie naar voren is gebracht. In het plenair programma en de 26 deelsessies van de conferentie zijn alle aspecten van de Omgevingswet aan de orde gebracht.

 

De Eerste Kamercommissie voor Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening ontving op 24 november vertegenwoordigers van de VVM en haar samenwerkingspartners, Provincie Zuid-Holland, Koninklijk Nederlands Waternetwerk, Vereniging voor Milieurecht, Vereniging Bouw- & Woningtoezicht Nederland, Provero, Jong Leefomgeving en Platform 31, om de congresbundel in ontvangst te nemen.

 

Rachel Heijne, directeur van de VVM, geeft aan dat integraliteit een essentieel onderdeel van de wet is. Daarom is het zo waardevol dat de VVM deze dag met zeven partners organiseert, omdat we op die manier zeker weten dat alle aspecten van de Omgevingswet aan de orde komen.

 

Jos Dolstra, voorzitter van de organiserende sectie Milieurecht en Praktijk wees er op dat dit alweer de vierde editie van de Dag van de Omgevingswet betrof, dé manier om het werkveld mee te nemen in de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet. De congresbundel omvat de hoofdpunten van de discussie tijdens de dag, waarbij zowel kansen als risico’s worden gezien. Hij hoopt dat de congresbundel net als eerdere edities weer bijdraagt aan de discussie.

 

‘Megawet in wording uit de luwte’ biedt een schat aan informatie over de Omgevingswet en voorziet hetgeen nu op tafel ligt waar nodig van kritische kanttekeningen. Met de uitgave beoogt de VVM het milieugehalte van de wet op een zo hoog mogelijk plan te brengen. Het aanbieden van de publicatie aan de voorzitter van de Eerste Kamercommissie is dan ook niet zonder reden. De behandeling door de Kamer is binnenkort de laatste mogelijkheid om onderbelichte aspecten bij te schaven.

 

De VVM-publicatie kost € 8,50 (incl. verzendkosten) is per mail bestellen: uaerub.[antispam].@vvm.info o.v.v. ‘Omgevingswet’.

 

DVDO2015 Congresbundel - In gesprek LR 0376

Projectgroep in gesprek met de Eerste Kamerleden.

 

DVDO2015 Congresbundel - Projectgroep LR 0373

 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos Dolstra, voorzitter VVM-sectie Milieurecht en Praktijk, 06-23851989 of met het VVM-bureau, tel. 030-2322989.

 

In de media

Datum Bron Titel met link
Wageningen UR Megawet in wording: uit de luwte : terugblik vierde Nationale Dag van de Omgevingswet 2015
24-11-2015 MWH Global Congresbundel Dag van de Omgevingswet overhandigd aan Eerste Kamer
24-11-2015 Platform 31 IKC RO Megawet in wording uit de luwte
24-11-2015 VVM persbericht via smart.pr Megawet in wording uit de luwte