VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Persbericht: Nationaal Energiedebat: welke partij maakt 'Parijs' waar?

Geplaatst op 01-03-2017  -  Categorie: Persberichten  -  Auteur: VVM

UPDATE Persbericht 1 maart:

Op 9 maart vindt in Nieuwspoort het Nationaal Energiedebat plaats. In de ontknoping van de verkiezingsstrijd gaan zes kandidaat-Tweede Kamerleden, waaronder staatssecretaris Sharon Dijksma, met elkaar in discussie over de transitie van fossiele naar duurzame energie. Wat gaan de Nederlandse politieke partijen doen om de klimaatdoelstellingen van Parijs waar te maken?

WWW 20170309en Nationaal Energiedebat CC0 MariaGodfrida @pixabay

Tijdens het Nationaal Energiedebat 2017 debatteren de kandidaat-Tweede Kamerleden over de meest prangende klimaat- en energievraagstukken. Deelnemers zijn: Agnes Mulder (CDA), Eric Smaling (SP), Stientje van Veldhoven (D66), Suzanne Kröger (GroenLinks) en Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren). De zesde deelnemer is niemand minder dan Sharon Dijksma (PvdA), onze huidige staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu.

Het belooft een spraakmakende bijeenkomst te worden, waarbij de politici zich zullen uitspreken over drie uiteenlopende onderwerpen. Het onderwerp van elke debatronde wordt inhoudelijk ingeleid door een expert. Michael Boddeke (directeur energiecoöperatie Hoom, oud-wethouder Apeldoorn) verzorgt de inleiding van het thema 'centraal versus decentraal beleid'. Daarna introduceert Itske Lulof (Triodos Bank) het thema 'financiële energie'. Ad van Wijk (buitengewoon hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft) lanceert debatronde drie: 'innovatie, draagvlak en de rol van de overheid daarin'.

De finale van deze Haagse avond is een gezamenlijk verkiezingsdebat, met als hoofdvraag: 'Op welke manier gaan jullie bij regeringsdeelname de klimaatdoelstellingen van Parijs halen'.

Het debat vindt plaats onder leiding van Job van den Berg, leading professional op het gebied van bestuur en duurzaamheid bij Royal HaskoningDHV. Als ervaringsdeskundige in de innovatie en transitie van energie is hij de aangewezen moderator.

De avond is een initiatief van de VVM, netwerk van milieuprofessionals, en duurt van 18:30 tot 22:30. U bent van harte welkom bij deze energieke en duurzame strijd aan de vooravond van de Tweede Kamerverkiezingen.

Voor meer informatie en aanmelden: www.vvm.info/nationaalenergiedebat

Persbericht, 1 februari

Op 9 maart vindt in Nieuwspoort het Nationaal Energiedebat plaats. In de ontknoping van de verkiezingsstrijd gaan zes kandidaat-Tweede Kamerleden met elkaar in discussie over de transitie van fossiele naar duurzame energie. Wat gaan de Nederlandse politieke partijen doen om de klimaatdoelstellingen van Parijs waar te maken?

“We zijn niet goed op weg om het klimaat onder controle te krijgen,” aldus milieudeskundige Jan Paul van Soest. Volgens hem is dit de kern van het energie- en klimaatdebat: “Blijven we doorbomen over welke opties we het liefst afwijzen terwijl we toch de tweegraden-doelstelling zeggen te willen halen, of gaan we écht sturen op CO2-reductie?”

Op donderdagavond 9 maart leidt Van Soest het Nationaal Energiedebat 2017 in Nieuwspoort, het politieke perscentrum in Den Haag. Zes topkandidaten in het duurzame veld van verschillende partijen gaan met elkaar in debat over de meest prangende en specifieke klimaat- en energievraagstukken. 

Van links tot rechts zullen de kandidaat-Tweede Kamerleden hun meningen geven over de drie volgende onderwerpen: centraal versus decentraal beleid, financiering en innovatie. Voorafgaand aan deze debatrondes worden de thema’s inhoudelijk ingeleid door experts op dit gebied, zoals Itske Lulof (Triodos Bank) en Michael Boddeke (Cooperatie Hoom, coöperatie van lokale energiecoöperaties). 

De finale van deze Haagse avond is het grote verkiezingsdebat tussen alle aanwezige partijen. Hierbij is de hoofdvraag: “Op welke manier gaan jullie bij regeringsdeelname de klimaatdoelstellingen van Parijs halen?” 

De avond wordt georganiseerd door de VVM, netwerk van milieuprofessionals en duurt van 18:30 tot 21:45. U bent van harte welkom bij deze energieke en duurzame strijd om de Tweede Kamer. Voor meer informatie en aanmelden: www.vvm.info/nationaalenergiedebat


Noot voor redactie, niet voor publicatie: 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rachel Heijne, directeur VVM: enjieh.r.[antispam].@vvm.info / 06 – 207 706 71 Indien u als pers aanwezig wilt zijn bij dit evenement, kunt u contact opnemen met bureau@vvm.info / 030 – 23 22 989.


Gepubliceerde artikelen: