VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 
𝕏

 

 

 

 

 

 

Nieuwe studentambassadeurs

Geplaatst op 02-05-2023  -  Categorie: Algemeen

VVM-ambassadeurs stellen zich voor.

VVM werkt sinds 2018 met ambassadeurs als verbindende schakel tussen ons netwerk en studieverenigingen. Graag stellen wij nieuwe ambassadeurs aan u voor.

Mei 2023

emma-strik-aktief-slip-900

Emma Strik

Studievereniging Aktief Slip, studeert Environmental Sciences aan de Wageningen Universiteit

Hoi, ik ben Emma Strik en ik ben derdejaarsstudent Environmental Sciences aan de Wageningen Universiteit. Mijn studie heeft mij veel geleerd over milieu en ik ben ook actief in mijn studievereniging Aktief Slip, waar we het ook vaak over de natuur en de milieuproblematiek hebben. Ik hoop in VVM mijn kennis te verbreden en verdiepen en ook deze kennis delen met mijn studievereniging. Tot snel!

Lise van den Bos

Lise van den Bos

Studievereniging IESA SHIFT, studeert Industrial Ecology aan de Universiteit Leiden/TU Delft

Hoi allemaal! Mijn naam is Lise van den Bos, ik ben 24 jaar oud en momenteel volg ik de masteropleiding Industrial Ecology. Voorafgaand aan deze studie heb ik de bachelor Molecular Science and Technology afgerond. Aangezien ik de focus op duurzaamheid in deze studie miste, heb ik besloten om mijn master te doen in een ander vakgebied. Tijdens mijn bachelorperiode was ik zeer betrokken bij mijn studievereniging en daarom wilde ik dit ook tijdens mijn master bij mijn nieuwe studievereniging IESA SHIFT zijn. Ik heb mij aangesloten bij de carrièrecommissie en hierdoor kwam ik in contact met VVM. Vanaf heden zal ik namens SHIFT de rol als ambassadeur bij VVM vervullen, hiermee hoop ik onze studenten in contact te kunnen brengen met het netwerk dat VVM te bieden heeft."

April 2023

jens-waltmann

Jens Waltmann

Studievereniging Storm, studeert Global Sustainability Science aan de Universiteit Utrecht

Hallo allemaal! Als nieuwe ambassadeur van Storm mocht ik mij even voorstellen, dus bij deze. Ik ben Jens, 20 jaar en woon in Zeist. Ik ben tweedejaars student van de bachelor Global Sustainability Science, waar ik de track governance and societal transformation volg. Vanaf het begin heb ik enorm veel plezier in mijn studievereniging Storm, waar ik ontzettend veel leuke mensen heb ontmoet. Dit jaar ben ik voorzitter van de introductiecommissie, maar ik wilde graag nog meer doen. Vandaar ben ik de ambassadeur van Storm geworden binnen VVM. Ik ben erg benieuwd naar wat VVM te bieden heeft en hoop veel interessante mensen te ontmoeten. Tot snel!

tjard-hamming

Tjard Hamming

Studievereniging Nitocra, studeert International Land and Water Management aan de Universiteit Wageningen

Hallo, mijn naam is Tjard Hamming. Ik studeer de Bachelor International Land and Water Management in Wageningen. De grootste reden dat ik deze studie heb gekozen is de overlap van technische en sociale aspecten. Ik vind het interessant dat land en water problemen altijd veel verschillende belanghebbenden hebben en vanuit veel verschillende hoeken bekeken kunnen worden. Als nieuwe ambassadeur van de VVM heb ik me gelijk aangemeld bij de sectie water en hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen met behulp van de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn studie. Ik kijk er naar uit om via de VVM meer in aanraking te komen met het professionele werkveld en hoop dat mijn enthousiasme aanslaat bij mijn medestudenten, zodat er een betere connectie kan ontstaan tussen de VVM en studenten.

Februari 2023

tijn-gaertner-biologica-600x600

Tijn Gaertner

Studievereniging Biologica, studeert Biologie aan de Universiteit Wageningen

Ik ben Tijn en ik ben nu bezig met mijn tweede bachelor jaar biologie aan de Universiteit van Wageningen. Binnen mijn studievereniging ben ik erg actief en bekleed ik de functie van Commissaris Extern, en ben ik sinds kort een ambassadeur van de prachtige vereniging VVM netwerk van milieuprofessionals, waar ik hoop mijn kennis over milieu uit te kunnen breiden. Hopelijk tot gauw!

albert-strikwerda-hallieu

Albert Strikwerda

Studievereniging Hallieu, studeert Milieukunde aan Van Hall Larenstein

Hey iedereen! Mijn naam is Albert Strikwerda, vijfdejaars student Milieukunde aan het Van Hall Larenstein en op dit moment aan het afstuderen. Sinds 2018 ben ik actief lid bij de studievereniging Hallieu. Hallieu is voor studenten Milieukunde en samen zorgen wij voor leerzame activiteiten, excursies en feesten. Dit jaar ben ik ambassadeur bij VVM namens Hallieu. Graag wil ik mijn kennis verbreden binnen VVM en studenten enthousiast maken om zich aan te sluiten bij VVM. Ik kijk er naar uit om aan de slag te mogen gaan en veel te mogen leren!

December 2022

Alicia Arendsen

Studievereniging Nicrota, studeert Internationaal Land en Waterbeheer aan de Universiteit Wageningen

Hoi! Ik ben Alicia Arendsen en ik ben VVM-ambassadeur voor de studievereniging Nitocra, gevestigd in Wageningen. Momenteel ben ik tweedejaars student van de BSc Internationaal Land en Water Beheer aan de Wageningen universiteit en dit doe ik met immens veel plezier! Met een interesse in duurzaamheid en een studie die samenhangt met de landbouw en problemen als droogte, overstromingen en erosie, vind ik het top om deze dingen te combineren en binnen Nitocra excursies te organiseren op dit gebied. Daarnaast help ik met het organiseren van activiteiten om onze leden kennis te laten maken met het werkveld en een netwerk op te bouwen. Als ambassadeur binnen VVM hoop ik dit door te kunnen zetten en veel nieuwe mensen te leren kennen!

November 2022

fabio-di-giulio-mundus-vierkant-900

Fabio Di Giulo

Studievereniging Mundus, studeert Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit

Hallo allemaal! Ik ben Fabio Di Giulio en studeer Geografie, Planologie en Milieu aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ik ben opgegroeid in Zuid-Limburg en heb dus toen ik verhuisde naar Nijmegen even bij nul moeten starten op sociaal gebied, maar ik kon dit al snel oppakken en creëren binnen mijn studievereniging Mundus. Na meerdere jaren actief aanwezig te zijn geweest en zelfs een jaar (helaas coronajaar) een plek in een commissie te hebben bekleed met veel plezier, sta ik dit jaar voor onze leden van de studievereniging klaar als penningmeester binnen het bestuur. Komend jaar ga ik ook namens Studievereniging Mundus het mooie ambassadeurschap vervullen binnen VVM. Hopelijk leer ik veel van jullie kennen en gaan we samen veel van elkaar leren en opsteken.

Augustus 2022

charlotte-mendes-de-leon-studenten-voor-morgen-600x600

Charlotte Mendes de Léon

Voorzitter Studenten voor Morgen

Mijn naam is Charlotte Mendes de León en ik ben sinds kort ambassadeur van de VVM! De afgelopen jaren heb ik binnen mijn studie Politicologie veel geleerd over internationale relaties en de wisselwerking tussen uiteenlopende mondiale organisaties. Hiernaast heb ik een minor in duurzaamheidsrecht gevolgd en een scriptie geschreven over de rechten van klimaatmigranten. Zoals wel blijkt, heb ik een groot hart voor duurzaamheid en dit jaar zal ik deze passie omzetten in acties tijdens mijn bestuursjaar bij Studenten voor Morgen. Studenten voor Morgen streeft ernaar om duurzaamheid in te integreren in het hoger onderwijs en dit hoger onderwijs systematisch te veranderen voor huidige en toekomstige generaties. Binnen VVM hoop ik mijn kennis over milieu verder te ontwikkelen door gesprekken aan te gaan met professionals in dit veld. Ik kijk ernaar uit om in gesprek met jullie te gaan!

April 2022

maren-lehmkuhler-iesa-shift-900x900

Maren Lehmkühler

Studievereniging IESA Shift, studeert Industrial Ecology

“My name is Maren, I am from Germany, and I am the new VVM ambassador for my student association IESA Shift. I am a first-year MSc Industrial Ecology student with a background in international business and a passion for the environment. I am greatly looking forward to my role as VVM ambassador and I hope that I will be able to convey my eagerness to my peers in order to contribute to further growing the network of sustainability enthusiasts and professionals in the Netherlands.”

Maart 2022

monty-schebesta-storm-600x600

Monty Schebesta

Studievereniging Storm, studeert Global Sustainability Science aan de Universiteit Utrecht

Ik ben Monty, de nieuwe VVM ambassadeur van studievereniging Storm: student Global Sustainability Science aan de Universiteit Utrecht. Ik heb een passie voor de energietranisitie en ik werk naast mijn studie bij een windenergie project ontwikkelaar. Inmiddels ben ik al bijna 3 jaar lid van de VVM en heb met plezier verschillende lezingen bijgewoond en de kans gehad om te netwerken. Nu wil ik meer studenten de voordelen van een lidmanschap bij de VVM laten zien door de VVM bij mijn vereniging te vertegenwoordigen. Daarnaast wil ik natuurlijk ook binnen de VVM de belangen van studenten behartigen door bijvoorbeeld interessante evenementen voor ze te organiseren.
Ik hoop in mijn tijd als ambassadeur veel nieuwe studentenleden te werven en natuurlijk ook binnen de VVM veel interessante mensen te leren kennen.

November 2021

gijs-willegers-genius-loci

Gijs Willegers

Studievereniging Genius Loci, studeert landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning aan de WUR

Hallo allemaal! Mijn naam is Gijs Willegers, tweedejaars student landschapsarchitectuur en ruimtelijk planning aan Wageningen universiteit. Sinds 2020 ben ik lid bij studievereniging Genius Loci, waar ik tevens op dit moment bestuurslid van ben met de functie Commissaris Extern. Genius heeft veel vak gerelateerde activiteiten, zo worden er lunchlezingen georganiseerd, organiseren ze bureau excursie, zodat dat onze leden kennis maken met het werkveld. Daarnaast zijn we elk jaar medeorganisator van het National Geography and Planning Symposium, we me met vier andere studievereniging die ook in ons vak gebied zitten organiseren. Als ambassadeur hoop ik VVM bij onze leden onder de hoogte te brengen, en daarnaast zelf een beter beeld te krijgen van wat het werkveld allemaal te bieden heeft.

daphne-fmc

Daphne Plugge

Studievereniging FMC (Futurum Mundus Clementia), studeert Tuinbouw en Agribusiness aan de Hogeschool Inholland Delft

Hallo allemaal! Mijn naam is Daphne Plugge en ik ben tweedejaarsstudent van de opleiding Tuinbouw en Agribusiness op hogeschool Inholland Delft. Ook zit ik dit jaar in het bestuur van studievereniging FMC, Futurum Mundus Clementia. FMC is een studievereniging voor de vier verschillende groene studies van hogeschool Inholland Delft, de studie zijn Food Commerce and Technology, Dier in de Duurzame Samenleving, Landscape and Environment Management en Tuinbouw en Agribusiness. Binnen de studievereniging en de studies wordt er veel aandacht besteedt aan duurzaamheid en het milieu.

Graag wil ik mijn kennis nog meer verbreden en verspreiden door ambassadeur te worden bij het VVM. Wij zijn daarom als bestuur van FMC ook blij dat we aangesloten mogen zijn bij het VVM.

Oktober 2021

fasco-beuner-has-db-600x6000

Fasco Beumer

Studievereniging Sustainagear, studeert Milieukunde aan de Has Den Bosch

Hallo!! Mijn naam is Fasco Beumer (22) tweedejaars student Milieukunde bij de HAS in Den Bosch. Recentelijk ben ik lid geworden van de studievereniging Sustainagear en zal deze vertegenwoordigen als VVM-ambassadeur. Sustainagear is een studievereniging van de opleiding Milieukunde. Het bestaat uit een bestuur van studenten en HBO-docenten die samen leuke, maar zeker ook leerzame activiteiten organiseren voor HAS Hogeschool-studenten.

Zelf ben ik momenteel werkzaam binnen een project wat het energieverbruik van een grote internationale organisatie in kaart moet gaan brengen. De persoonlijke groei die ik hoop te verkrijgen uit mijn ambassadeurstaak is het leren opzetten en onderhouden van een kennisnetwerk. Hiernaast hoop ik dat de VVM een bijdrage kan leveren in de loopbaan van medestudenten door ondersteuning in de vorm van kennis en connecties.

September 2021

alexander-van-kooten-mundus-600x600

Alexander van Kooten

Studievereniging Mundus, studeert Geografie, Planologie en Milieu aan de RU

Hoi! Mijn naam is Alexander van Kooten, 20 jaar en kom uit Winterswijk in de mooie Achterhoek. Op het moment ben ik bezig in mijn tweede jaar van de studie Geografie, Planologie en Milieu (GPM) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hierbij heb ik de stroming verduurzaming gekozen, waardoor veel van mijn vakken milieu gericht zijn. Daarnaast doe ik als commissaris Externe Betrekkingen een bestuursjaar bij Studievereniging Mundus, waardoor ik ook in aanraking ben gekomen met VVM. We zijn er voor de studenten in de bachelor GPM maar ook voor studenten in de (pre)masters Human Geography, Spatial Planning en Environmental and Society Studies.

Het ambassadeurschap bij VVM zie ik als een mooie uitdaging, omdat milieu nog niet zo lang onderdeel is van onze studie en ik het daardoor als extra belangrijk zie om studenten daarbij te betrekken in tijden als deze.

Augustus 2021

marrit-van-de-witte-morgen-600x600

Marrit van de Witte

Studenten voor Morgen, studeert Urban Environmental Management aan de WUR

Hallo allemaal! Mijn naam is Marrit van de Witte en ik ben een 22-jarige studente uit Wageningen. Hier ben ik in 2020 begonnen aan mijn universitaire master Urban Environmental Management, waarin ik mij bezighoud met het verduurzamen van steden. Komend academisch jaar zet ik mijn studie een jaartje op pauze om mij in te kunnen zetten als bestuurslid bij Studenten voor Morgen. Omdat mijn organisatie zich richt op de integratie van duurzaamheid in het hoger onderwijs, heb ik erg veel zin in mijn ambassadeurschap bij VVM. Ik denk namelijk dat het voor studenten met een milieu achtergrond ontzettend waardevol is om alvast contacten te kunnen maken binnen deze branche voordat ze afstuderen. Daarom kijk ik er ook erg naar uit om komend jaar de schakel te kunnen zijn tussen de studenten en de milieuprofessionals, en hoop ik dat we samen het maximale uit deze samenwerking kunnen halen! 

Juli 2021

lukas-de-ruiter-sfsa-vierkant

Lukas de Ruiter

Studentenvereniging SFSA, studeert Future Planet Studies aan de UvA

Hallo allemaal, mijn naam is Lukas de Ruiter en ik ben toekomstig studentambassadeur voor VVM, sectie Milieufilosofie en Ethiek. Daarnaast studeer ik Future Planet Studies aan de UvA, ben voorzitter van mijn studentenvereniging SFSA en speel graag piano. Vanuit SFSA organiseren we verschillende evenementen, lezingen en workshops. Hierbij hopen we vruchtbaar gebruik te kunnen maken van VVMs netwerk, en wederom VVM van het onze. Zo hopen we meer en meer studenten te onderwijzen over duurzaamheid en ze te betrekken in de sector. Ik zie erg uit naar wat onze samenwerking zal brengen en hoop ook zelf veel te leren over verdere carrière opties. 

Juni 2021

loes-van-de-vorstenbosch-uu-600x600

Loes van de Vorstenbosch

Studievereniging UBV, studeert Biologie aan de Universiteit van Utrecht

Hallo! Ik ben Loes van de Vorstenbosch, aankomend derdejaars biologiestudent aan de Universiteit Utrecht. Ik ben een redelijk actief lid bij onze studievereniging, de UBV, waar ik het ontzettend naar mijn zin het en al heel veel mooie activiteiten heb mogen bijwonen. Daarnaast ben ik sinds dit jaar VVM ambassadeur voor de UBV, waarmee ik hoop de leden van de studievereniging dichter bij de milieuprofessionals te brengen en op die manier te helpen bij het vergroten van hun netwerk. Wat ik precies met mijn bachelor biologie wil gaan doen, is voor mij nog niet duidelijk. Ik zit namelijk met het veelvoorkomende probleem dat ik eigenlijk alles wel heel interessant vind. Zodoende verwacht ik dat mijn lidmaatschap en ambassadeursschap bij de VVM mij en vele anderen zullen helpen bij het creëren en ondersteunen van het ideale carrièrepad. Vandaar dat ik ontzettend enthousiast ben om VVM-ambassadeur te worden!

Olaf Westerhof

Studievereniging Hallieu, studeert Milieukunde aan Van Hall Larenstein

Hallo, ik ben Olaf en ben student aan het Van Hall Larenstein te Leeuwarden. Hier studeer ik momenteel milieukunde met als major toegepaste ecologie. Ik ben ambassadeur van VVM geworden omdat ik graag mijn kennis wil vergelijken met anderen en ervoor wil zorgen dat de studenten van milieukunde makkelijker contact kunnen vinden met milieuprofessionals. Ik hoop dat ik ervoor kan zorgen dat mijn medestudenten die ook lid zijn van Hallieu meer kennis kunnen maken met het werkveld. Aangezien wij als Hallieu ook vaak lezingen organiseren voor onze leden, is het een hele mooie kans voor onze vereniging om samen te werken met mensen die lid zijn bij VVM. Zodoende kunnen wij als Hallieu zijnde lezingen met milieuprofessionals organiseren, waardoor netwerken van de leden vergroot kunnen worden. Daarom is het voor onze vereniging een mooi gegeven samen te kunnen werken met VVM.

Mei 2021

Julia Klein

Utrechtse Biologen Vereniging

Hallo allemaal! Mijn naam is Julia Klein en ik ben onlangs afgestudeerd van de opleiding Biologie aan de Universiteit Utrecht. Sinds 2019 ben ik een actief lid bij de Utrechtse Biologen Vereniging. De UBV is behalve een hele gezellige vereniging, ook een vereniging waar er veel te leren valt. Zo zijn er bijvoorbeeld symposia bij te wonen of carrièredagen te volgen. In de laatste jaren investeert het bestuur veel aandacht aan milieu en duurzaamheid: van het afstappen van plastic eetgerei op de kamer tot het volledig vegetarisch maken van aanbod binnen de UBV. Zelf ben ik onder andere binnen de richting ‘Microbiologie’ afgestudeerd. Microbiologie kan worden toegepast op veel duurzaamheidsdoelen, zoals bioremediatie en klimaatverandering. Om zowel mijn eigen kennis over duurzaamheid en milieu te vergroten en ook mijn medestudenten hiermee in aanraking te brengen, ben ik VVM-ambassadeur geworden.

Maart 2021

koen-van-ederen-gss-600x600

Koen van Ederen

Studievereniging Storm

Mijn naam is Koen van Ederen en ik zit nu in het eerste jaar van Global Sustainability Science aan de Universiteit Utrecht. Aankomend jaar zal ik als ambassadeur voor mijn studievereniging ‘Storm’ aan de slag gaan bij VVM. Mijn motivatie stamt uit de aspiratie om mijn interesse in sustainability om te zetten naar concrete kennis, hier biedt VVM de ideale mogelijkheid voor. Daarnaast wil ik ernaar streven om mijn medestudenten ook kennis te laten maken met de exacte problemen en de mensen die eraan werken om verandering voort te brengen. Storm zet zich actief in om zoveel mogelijk duurzaamheid te integreren in het dagelijkse leven door middel van het organiseren van activiteiten en zet zich in om een sterke onderlinge band te creëren tussen de studenten. De brug verkleinen tussen de studie en het toekomstige werkveld past ideaal in dat straatje en ik kijk er daarom op uit om die brug zo klein mogelijk te maken.

Februari 2021

joline-frens-shift-600x600

Joline Frens

Studievereniging IESA Shift

Hallo! Ik ben Joline Frens, eerstejaars master student Industrial Ecology. Industrial Ecology is een gecombineerde studie aan de universiteit Leiden en TU Delft en volgt een systemische en interdisciplinaire aanpak richting duurzaamheidsproblematiek. Ik word ambassadeur vanuit onze studievereniging IESA Shift. Omdat het een interdisciplinaire studie is, komen er mensen vanuit verschillende achtergronden op af. Mijn eigen achtergrond is Industrial Design aan de TU Eindhoven, waar ik ook minor Sustainable Innovation heb gedaan en een bestuursjaar bij het studententeam Team CASA. Daar heb ik mij ingezet voor de versnelling van de energietransitie in de gebouwde omgeving in Nederland. Mijn interesses gaan naar transitie methodologie, de holistische aanpak van (strong) sustainable development, vergroening van de gebouwde omgeving en wetenschapscommunicatie. Ik kijk uit naar een leerzame en vruchtbare tijd als VVM-ambassadeur met interessante samenwerkingen en kennisuitwisseling!

Januari 2021

Esther G.

Studievereniging Hallieu van de opleiding Milieukunde aan het Van Hall Larensteijn in Leeuwarden

Hallo allemaal! Ik ben Esther G., vierde- (en laatste)jaars Milieukundestudent. Ik loop nu stage bij Antea Group op de onderwerpen stikstofdepositie en luchtkwaliteit. Ik ben al vier jaar lang erg actief binnen studievereniging Hallieu en het lijkt mij erg leuk en goed voor mijn ontwikkeling om VVM-ambassadeur voor Hallieu te worden. Studievereniging Hallieu is de studievereniging van de HBO-opleiding Millieukunde aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Sinds de oprichting in 1987, wordt de studievereniging gerund door milieukundestudenten en worden er activiteiten zoals lezingen, excursies, feesten, en andere leuke dingen georganiseerd speciaal voor milieukundestudenten. Het doel van de vereniging is het creëren en versterken van netwerken tussen milieukundestudenten onderling en milieukundestudenten en hun toekomstige werkveld. Daarom zijn wij enthousiast om ons aan te sluiten aan VVM.

November 2020

sophie-vermeulen-fmc-557x557

Sophie Vermeulen

Studievereniging FCM van de groene opleidingen Hogeschool InHolland Delft

Mijn naam is Sophie Vermeulen, ik ben 21 jaar en kom uit Hoofddorp. Ik ben de nieuwe ambassadeur van de studievereniging Futurum Mundus Clementia (FMC). FMC is de studievereniging voor de groene opleidingen aan de Hogeschool Inholland Delft, Food Commerce and Technology, Dier- en Veehouderij, Tuinbouwmanagement en Landscape and Environment Management. FMC staat bij Inholland bekend als de organisator van de Sustainable College Tour die jaarlijks in Maart gehouden wordt. Dit is een meerdaagse evenement dat in het teken staat van duurzaamheid, waar meerdere workshops en colleges georganiseerd worden. Zelf ben ik 3e jaars student Landscape and Environment Management (LEM) en ben ik dit jaar ook projectleider bij de Sustainable College Tour. Ik ben erg sociaal en leergierig. Ook hou ik van activiteiten organiseren en deze te leiden. Ik ben ambassadeur geworden omdat ik denk dat de VVM studenten op mijn school kan helpen bij het verbreden van hun netwerk. Ook vond ik de link tussen VVM en de Sustainable College Tour goed, om te helpen met contacten.

Oktober 2020

lyanne-van-den-berg-aktief-slip-600x600

Lyanne van den Berg

Studievereniging Aktief Slip, studie Environmental Sciences (Wageningen UR)

Mijn naam is Lyanne van den Berg, ik ben nu bezig met mijn derde jaar van de bachelor Environmental Sciences in Wageningen. Aankomend jaar ben ik vanuit studievereniging Aktief Slip VVM ambassadeur. Ik hoop zo mijn medestudenten dichter bij het werkveld te brengen en zelf een beter beeld te krijgen van de verschillende beroepspraktijken van de leden van VVM. Ik houd van het uitpluizen van complexe problemen en door mijn achtergrond zoek ik naar creatieve oplossingen.

nik-verweel-nitocra-600x600

Nik Verweel

Studievereniging Nitocra, studie International Land and Water Management (Wageningen UR)

Mijn naam is Nik, ik ben 20 jaar en net begonnen aan mijn 2e jaar International Land and Water Management aan Wageningen University and Research. Ik ben actief in verschillende commissies binnen mijn studievereniging Nitocra, waaronder de Bedrijfscommissie. Daardoor heb ik de mooie kans gekregen om de VVM te vertegenwoordigen als ambassadeur binnen Nitocra! Ik ben een persoon die graag nieuwe mensen ontmoet, nieuwe dingen leert en interessante evenementen bijdraagt, dat moet bij de VVM wel lukken! Als ambassadeur hoop ik mijn medestudenten te introduceren bij de VVM, zodat ook zij hun netwerk kunnen verbreden en (nieuwe) interesses kunnen verkennen.

Juli 2020

fleur-van-zuijlen-ambassadeur-560x560Fleur van Zuijlen

studievereniging Mundus van de studie Geografie, Planologie en Milieu (RU)

Mijn naam is Fleur van Zuijlen en na de zomer ga ik naar mijn 3e jaar van de opleiding Geografie, Planologie en Milieu. Daarnaast ga ik aankomend jaar de functie Commissaris Externe Betrekkingen bekleden in het bestuur van studievereniging Mundus. Ik ben daarin de gelukkige die de VVM mag vertegenwoordigen! Van jongs af aan heb ik al interesse gehad voor duurzaamheid en klimaatverandering. Ook bij Mundus ligt er veel nadruk op verduurzaming en klimaatbewustzijn. Daarnaast is er steeds meer vraag naar milieu-gerelateerde lezingen en een groter netwerk hierin. Daarom hoop ik als ambassadeur de schakel te kunnen zijn tussen de leden van Mundus en dit netwerk!

emma-van-rest-ambassaderu-400x400Emma van Rest

Morgen, landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst

Mijn naam is Emma van Rest, ik ben 24 jaar en studeer Sustainable Business and Innovation aan de Universiteit Utrecht. Komend jaar ben ik bestuurslid PR van Studenten voor Morgen, en zal ik daarbij ook als ambassadeur voor de VVM aan de slag gaan. Ik hoop Studenten voor Morgen en VVM dit jaar nog dichter bij elkaar te brengen, en zo veel mogelijk studenten binnen ons netwerk kennis te laten maken met de VVM. Zelf hoop ik dat ik door deel te nemen aan de activiteiten van de VVM meer uit mijn 'studentenbubbel' kom en dat ik interessante nieuwe mensen leer kennen!

Juni 2020

mirre-prinsze-ambassadeur-ubv-510x510

Mirre Prinsze

studievereniging UBV

Mijn naam is Mirre Prinsze en ik ben 3e jaars studente Biologie aan de Universiteit Utrecht. Ik vertegenwoordig VVM als ambassadeur bij de studievereniging UBV. Als vereniging zijn wij steeds meer bezig met duurzaamheid. Ik merk ook aan mijn medestudenten en leden van de vereniging dat hier steeds meer interesse voor ontstaat. In de functie van ambassadeur hoop ik mensen bij de UBV te kunnen inspireren kennis te maken met de carrièremogelijkheden omtrent duurzaamheid en het netwerk van professionals dat zich hiermee bezighoudt.

martijn-van-der-star-ambassadeur-shift-600x600

Martijn van der Star

studievereniging Shift van de MSc. Industrial Ecology (Leiden/Delft)

De integratie van omgevingswetenschappen, sociale wetenschappen en techniek is waar we bij Industrial Ecology aan werken. Dat sluit goed aan bij het brede netwerk dat de VVM is. Zelf ben ik een initiatiefrijk natuurkundige met een grote aandacht voor systeemdenken, en ik heb een enorme interesse om steeds weer nieuwe cases omtrent duurzaamheid te begrijpen én te verbeteren. Samen met mijn mede-ambassadeurs gaan we ervoor zorgen dat mijn medestudenten ook de weg naar de VVM weten te vinden!

Mei 2020

kelly-van-leeuwen-ambassadeur-spectrum-600x600

Kelly van Leeuwen

studievereniging Spectrum van de studies studies Bèta-Gamma en Future Planet Studies (UvA)

Hoi! Mijn naam is Kelly en nadat ik mijn studie Bèta-Gamma (met de major Biologie) had afgerond, ben ik begonnen aan een bestuursjaar bij Students for Sustainability Amsterdam. Ik miste de duurzaamheidskant in mijn eigen studie. Dit is de reden dat ik aan mijn bestuursjaar ben begonnen en dit is ook de reden dat ik via Studievereniging Spectrum ambassadeur bij VVM ben geworden.

tijl-de-bruijn-ambassadeur-sfsa-600x600

Tijl de Bruijn

studentenvereniging Students for Sustainability Amsterdam (SFSA)

Mijn naam is Tijl de Bruijn en ik ben een 3e jaar Future Planet Studies student aan de Universiteit van Amsterdam. Ik ben ambassadeur van SFSA, waar ik ook bestuurslid ben geweest. Ik denk dat het belangrijk is om naast idealistisch denken ook praktische doelen te stellen en samen te werken om daadwerkelijk dingen van de grond te krijgen. Dit is de reden dat ik me bij VVM heb aangesloten, aangezien er ontzettend veel interessante evenementen worden georganiseerd, maar ook omdat er een enorm netwerk van specialisten achter zit waar je altijd mee aan de slag kan. Dit wil ik delen met mijn medestudenten, zodat ook zij daar van gebruik kunnen maken.

tom-van-petersen-ambassadeur-storm-600x600

Tom van Petersen

studievereniging STORM van de studie Global Sustainability Science (UU)

Duurzaamheid is een enorm complex concept, en vraagt steeds meer om brede expertise en een multidisciplinaire aanpak. Bij Global Sustainability Science leren wij hoe je duurzaamheid vanuit verschillende perspectieven moet bekijken om bepaald oplossingen te bedenken voor actuele duurzaamheidsvraagstukken. Als ambassadeur hoop ik mijn medestudenten (en mijzelf) te helpen om zich te verdiepen in een toekomstige carrière als duurzaamheidsexpert."


April 2020

sophie-van-mourik-ambassadeur-600x600

Sophie van Mourik

Morgen, landelijk studentennetwerk voor een duurzame toekomst

Hallo! Mijn naam is Sophie, heb bijna mijn bachelor Global Sustainability Science afgerond en ben op dit moment bestuurslid van Studenten voor Morgen. Vanuit deze positie probeer ik andere studenten enthousiast te maken voor VVM. Ik ben namelijk van mening dat het ontzettend waardevol is om je aan te sluiten bij het netwerk en deel te nemen aan de bijeenkomsten die VVM te bieden heeft. Wij jonge studenten kunnen hier kennis op doen die wij niet in de collegebanken mee krijgen! Hopelijk tot snel!

eefje-van-dael-ambassadeur-600x600

Eefje van Dael

Studievereniging Genius Loci van de studie Landschapsarchitectuur en ruimtelijke planning in Wageningen

Milieu is een actueel en belangrijk onderwerp van vandaag de dag. Als toekomstige Landschapsarchitecten en Ruimtelijke Planners is het belangrijk om rekening te houden met het milieu, klimaatverandering en de mens. Daarom ben ik ambassadeur geworden: om mijn medestudenten meer op de hoogte te brengen van de actuele milieuproblematiek en om ze de gelegenheid te geven zich meer te verdiepen in onderwerpen omtrent milieu.

anneke-bergersen-ambassadeur-600x600

Anneke Bergersen

Studievereniging AktiefSlip van de studie Milieuwetenschappen in Wageningen

Hoi! Ik heet Anneke en zit nu in mijn derde jaar van de bachelor Milieuwetenschappen aan de universiteit van Wageningen. Ik wilde graag ambassadeur worden voor VVM omdat ik de link naar een toekomstige werksituatie miste binnen mijn studie. Door met VVM samen te werken krijg je een inblik in de "echte" wereld van milieuprofessionals en worden conceptuele thema's veel concreter!


Maart 2020

nadia-van-oss-sustainagear

Nadia van Oss

Studievereniging SustainaGear, opleiding Milieukunde aan de HAS Hogeschool

Ik ben ambassadeur geworden omdat ik buiten school ook kennis wil opdoen, er worden vaak onderwerpen besproken die wij niet op school krijgen en dan is dat vooral erg leuk. De kennis die ik dan heb opgedaan wil ik daarna graag delen met andere studenten. Ook ben ik ambassadeur geworden, omdat ik netwerken erg belangrijk vindt en ik wil mijn medestudenten aansporen om het uit te breiden.

mika-jonkers-sustainagear

Mika Jonkers

Studievereniging SustainaGear, opleiding Milieukunde aan de HAS Hogeschool

Ik ben ambassadeur geworden omdat ik naast mijn studie mijn kennis over milieukundige onderwerpen wil verbreden en mijn netwerk uit wil breiden. VVM biedt voor mij de mogelijkheid tot het bezoeken van informatieve avonden en het verbreden van mijn netwerk met de borrels aansluitend hierop.