VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Nomineer kandidaten voor Rachel Carson Afstudeerprijs 2022!

Geplaatst op 05-11-2021  -  Categorie: Persberichten

rcm-dsc-0014-staand-kleinDe inschrijving voor de Rachel Carson Afstudeerprijs is geopend! De wedstrijd staat open voor studenten aan Nederlandse universiteiten en hogescholen die tussen 1 januari 2020 en 24 november 2021 zijn afgestudeerd op een onderwerp met een directe relatie tot milieu of duurzame ontwikkeling.

Deadline aanmelden is 1 december!

De prijs is een initiatief van de VVM, netwerk van milieuprofessionals en een aantal milieu-studieverenigingen. Zij willen hiermee grotere bekendheid geven aan het afstudeerwerk van studenten op het gebied van milieu en duurzaamheid. Een vakjury besluit later deze maand over de uiteindelijke winnaar. De jury beoordeelt de scripties op originaliteit, toepasbaarheid, relevantie, toegankelijkheid en wetenschappelijkheid. De juryleden zijn altijd afkomstig uit het milieuwerkveld, de universiteiten en het hoger onderwijs. 

Voor deelname komen in aanmerking: bachelorscripties en bachelor-eindwerkstukken zoals adviesrapporten, video’s, en andere werken uit het HBO en masterscripties uit het WO. Zowel voltijd- als deeltijdstudenten kunnen meedingen. De HBO en WO inzendingen worden apart beoordeeld.

De voorselectiecommissies voor HBO en WO beoordelen alle inzendingen en bepalen welke werken worden genomineerd. De jury kiest vervolgens de winnaars uit de genomineerde werken. Op een feestelijke bijeenkomst kunnen alle genomineerden hun afstudeerwerk presenteren. Winnaars maken kans op een prijs van maximaal € 500,- per categorie. Verder biedt de VVM de winnaars van zowel de WO- als van de HBO-prijs de mogelijkheid om een artikel te publiceren in Tijdschrift Milieu. Hierdoor wordt het werk van de student onder de aandacht gebracht van een breed netwerk van milieuprofessionals.

De prijs is vernoemd naar de schrijfster en ecoloog Rachel Carson die bekend werd door haar boek ‘Silent Spring’, uit 1962, mogelijk het eerste boek waarin de milieuproblematiek een centrale plaats inneemt. De titel is een verwijzing naar de lente van het apocalyptische jaar dat de vogels niet meer zingen doordat zij als gevolg van het gebruik van bestrijdingsmiddelen zijn uitgeroeid.

Aanmelden

Kandidaten kunnen zich aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen. Bij inschrijving is het noodzakelijk alle gevraagde documenten aan te leveren. Ga voor meer informatie naar www.vvm.info/afstudeerprijs.