VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Persbericht: Opbrengst Dag van de Omgevingswet gebundeld

Geplaatst op 19-12-2016  -  Categorie: Persberichten  -  Auteur: VVM - persbericht  -  Bron:

Vandaag heeft de heer Boudewijn Revis, lid van het VNG-bestuur en wethouder in Den Haag het eerste exemplaar van het boek ‘Megawet in wording krijgt steeds meer vorm’ in ontvangst genomen. De publicatie bevat een uitgebreide terugblik op de vijfde editie van de drukbezochte Nationale Dag van de Omgevingswet van de VVM, het netwerk van milieuprofessionals.

Maar liefst 360 deelnemers telde de eerste lustrumeditie van dit nationale congres. Naast een plenair programma, zijn in dertig workshops de diverse aspecten van de Omgevingswet uitgediept.

De ontwikkeling van de Omgevingswet is een enorme operatie, vandaar dat de VVM spreekt van een megawet. Maar liefst zesentwintig wetten worden samengevoegd. Belangrijke doelen zijn het versnellen van de besluitvorming, het in samenhang benaderen van de fysieke leefomgeving en het vergroten van de bestuurlijke afwegingsruimte. De Omgevingswet zelf is inmiddels vastgesteld door Tweede en Eerste Kamer en eerder dit jaar gepubliceerd. Recent zijn de consultatieversies van de Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB’s) verschenen en heeft iedereen kunnen reageren. Maar nog lang niet alles is in kannen en kruiken, terwijl de wet al in 2019 in werking treedt. Voor alle betrokken overheden, het bedrijfsleven en de burger gaat er dan veel veranderen.

Tijdens de Dag van de Omgevingswet is uitvoerig ingegaan op alle aspecten van de wet. Hetzelfde geldt voor de uitdagingen die de uitvoeringspraktijk wacht. De nu verschenen VVM-publicatie bevat een schat aan informatie voor iedereen die nu of straks met de Omgevingswet te maken heeft.

Wethouder Boudewijn Revis: "Het is belangrijk dat de overheid heldere regels heeft die iedereen goed begrijpt. Daar is deze Omgevingswet een goed voorbeeld van. Als je in de toekomst een vergunning aanvraagt, dan weet je veel sneller of een plan wel of niet kan doorgaan. Zo ontstaat er ook veel meer ruimte voor particulier intitiatief."

‘Megawet in wording krijgt steeds meer vorm’ kost € 12,50 (incl. verzendkosten) en is per mail bestellen: bureau@vvm.info o.v.v. ‘Omgevingswet’. De digitale versie kunt u hier downloaden.

DVDO bundeluitreiking foto allen klein


 

Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jos Dolstra, voorzitter VVM-sectie Milieurecht en Praktijk, 06-23851989 of met het VVM-bureau, tel. 030-2322989. Bijgesloten zijn twee foto's van de overhandiging. Suggestie bijschrift: 

Foto 1: VNG-bestuurslid en voorzitter van de commissie Ruimte en Wonen Boudewijn Revis ontvangt uit handen van Jos Dolstra, voorzitter van de VVM-sectie Milieurecht en Praktijk het 1e exemplaar van ‘Megawet in wording krijgt steeds meer vorm.’

Foto 2 toevoeging: v.l.n.r. Marijke Ingenbleek, Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Maarten Loeffen, Stadswerk, Rachel Heijne, VVM, Renée Lameijer, VVM-sectie Milieurecht & Praktijk en Provincie Zuid-Holland, Boudewijn Revis, wethouder Den Haag en VNG en Jos Dolstra, VVM-sectie Milieurecht & Praktijk en MWH Global.

Download HR-versie foto 1 en foto 2.


Gepubliceerde artikelen: