VVM logo nieuw 150x150

netwerk van milieuprofessionals

 
Bezoek ons op: 

 

 

 

 

 

 

Persbericht: Externe veiligheid van alle kanten belicht

Geplaatst op 02-11-2021  -  Categorie: Persberichten

Verplaatsing Jaarcongres Relevant 2021

Helaas zien we ons genoodzaakt het Jaarcongres Relevant uit te stellen. Hoewel het congres strikt genomen binnen de maatregelen zou passen, ontvangen we sinds vrijdagmiddag veel afmeldingen, zowel van deelnemers als van sprekers. Hierdoor kunnen we niet meer de variatie en inhoudelijk breedte bieden die u gewend bent van het programma.

Dit betekent dat het Jaarcongres Relevant 2021 niet op dinsdag 16 november plaatsvindt. We zullen het congres verplaatsen. Zo gauw we een nieuwe datum hebben, laten we het u natuurlijk weten.

De 2021-editie van het Jaarcongres Relevant komt eraan. Dit is dé inspiratiedag voor iedereen die werkzaam is op gebied van Externe Veiligheid. Het congres vindt plaats op dinsdag 16 november in Aristo Amsterdam.

Prof.dr. Jop Groeneweg, cognitief psycholoog, professor aan Universiteit Leiden, is de openingsspreker. De sleutel tot het verder verbeteren van de veiligheid ligt volgens hem in het maximaal benutten van de professionele, sociale en persoonlijke vaardigheden van álle werknemers. Rode draad van zijn presentatie is de belangrijke rol die het optimaliseren van teamwork hierbij speelt en wat binnen organisaties de verbeterpunten zijn.

Vervolgens is het woord aan Karien van der Loo en Patrick van de Sande, auteurs van ‘Waarom jij Toon?’. Karien werd in 2014 na een ongeval met een reactor gevuld met Argongas van de ene op de andere dag weduwe. Zij deelt haar ervaringen met het leren omgaan met dit verlies. Patrick is de broer van Karien. Hij hielp zijn zus jarenlang bij de afhandeling van alle zakelijke kanten van het ongeval. Hun pleidooi voor een verbetertraject naast een boete zorgde voor een ommekeer in veiligheidsland.

Na het plenair gedeelte zijn er maar liefst 24 sessies over aandachtspunten voor een gezonde en veilige leef- en werkomgeving. Het jaarcongres Relevant wordt door zo'n 250 deelnemers, afkomstig uit gemeenten, provincies, veiligheidsregio’s, bedrijfsleven en adviesbureaus, bezocht. Het congres is een initiatief van Relevant, netwerk externe veiligheid, en VVM, netwerk van milieuprofessionals. De VNCI is de vaste samenwerkingspartner. Dagvoorzitter is dr.ir. Nils Rosmuller, Lector Energie- en Transportveiligheid, Instituut Fysieke Veiligheid (IFV).

Alle informatie en aanmelden voor jaarcongres Relevant 2021 staat op www.vvm.info/relevant/2021